FONTOS


 

Elhitték a lányok, hogy ők a legjobbak

Faragó Tamásnak sikerült "lányaival" elhitetni, hogy ők Európa legjobbjai. A döntő után már az olaszok is kénytelenek voltak elismerni: megérdemelt a magyar aranyérem.


Ketten az aranyérmes csapatból:
Rédei Kata és Stieber Mercédesz
Faragó Tamás szövetségi kapitány: "Csodálatosan teljesítettek ma a lányok. Végig azt mondtam nekik, hogy ha elhiszik, akkor nyerni is fognak. Ezek szerint elhitték. Fantasztikus érzés edzőként Európa-bajnoknak lenni. Ugyanakkor büszkén bizonyíthatom, hogy lehet valaki jó játékos és később jó edző egyszemélyben. Most pár nap szünet következik, s azután elkezdünk gondolkodni a világbajnokságon... "

Pelle Anikó: "Nagyon nehéz meccs volt, de most boldog vagyok. A mérkőzés közepén volt egy kis kihagyás, ekkor feljöttek az olaszok. A vébén nagyon nehéz csoportba kerültünk, de ott is mindent megpróbálunk!"

Pierluigi Formiconi: "Ma messziről kellett lőnünk, ami számunkra nem természetes. Centerben szeretünk játszani, de ezt a magyar védők nem engedték. Megérdemelten nyertek a magyarok, főleg a védekezéssel múltak felül minket. Ez lett volna a negyedik Eb-győzelmünk zsinórban. A második hely elfogadható, s most jön a világbajnokság... "

Carmela Alluci: "Nyertünk egy érmet, mégis úgy érezzük, hogy elvesztettünk egyet. Háromszoros Európa-bajnokként érkeztünk Budapestre, és sajnos nem tudtuk megvédeni a címünket. A magyarok megérdemelten nyertek, amihez foghíjas védekezésünkkel egy kicsit mi is hozzájárultunk."

Sportfórum, 2001.06.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK