FONTOS


 

Magabiztos győzelem az olaszok ellen

A hölgyek délutáni mérkőzéséhez hasonlóan a férfiak is csoportrangadót játszanak vasárnap este a margitszigeti vízilabda Európa-bajnokságon. A magyar válogatott ezúttal Olaszország együttesével csap össze.

Kásás kitűnő ráúszása után a magyar csapaté volt az első támadás lehetősége, amely azonban kimaradt, az ellentámadás után pedig Szécsinek akadt védenivalója. Válogatottunknak első emberelőnyét nem sikerült kihasználnia, az olaszok viszont éltek a lehetőséggel, Sottani balkezes bombájával megszerezték a vezetést. Benedek és Molnár kapufával végződő próbálkozása után bő két perccel az első negyed vége előtt lefordulás után Biros (képünkön) találatával egyenlített a Kemény-csapat, nem sokkal a vége előtt pedig Fodor góljával válogatottunk átvette a vezetést (2:1).

A második hét perc is olasz találattal kezdődött, Angelini egyenlített emberelőnyből. A válasz ezúttal nem sokat váratott magára: Biros bombázott a jobb alsóba és vette vissza csapatának a vezetést (3:2). A gólszegény második negyedben mindössze két gól született, ebben az időszakban inkább a birkózás dominált.

Fordulás után végre sikerült kihasználnia a mieinknek egy fórt: Kiss növelte kétgólosra az előnyt, amire Postiglione jóvoltából szinte azonnal válaszoltak az olaszok (4:3). Következett egy újabb megúszás, amit Molnár könyörtelenül ki is használt (5:3). A magyar együttes megtalálta ritmusát, Biros újabb előnyt kihasználva a kezek között lőtt a jobb felsőbe, Benedek pedig hatalmas kapásgóllal növelte az előnyt (7:3). A gólszépségversenybe Kiss álompassza után Kásás is bekapcsolódott, Silipo találata csupán szépségtapaszt jelentett (8:4).

Az utolsó hét perc elején Felugo próbált faragni a hátrányból, a másik oldalon azonban Varga centerben szépen vált le emberéről és visszaállította a négygólos különbséget (9:5). A végére Benedek még hozzátett egyet, így alakult ki a 10:5-ös végeredmény.

A három gólt szerző Biros Péter: - Nagyon jó érzés ennyi ember előtt ilyen jó teljesítményt nyújtani. Úgy érzem, tegnap sem játszottunk rosszul, de ma kifejezetten jól ment. Mindig van valaki, aki húzza a csapatot, ma szerencsére én voltam, de remekül védett "Szecska" is és Benedek is fantasztikus gólokat lőtt.

Kósz Zoltán 20 másodperccel a meccs kezdete előtt jelezte Kemény Dénesnek, hogy valami történt vele és kikéredzkedett, a pontos okot a szövetségi kapitány nem árulta el, de Szécsi Zoltán fantasztikus beugrónak bizonyult: - Sikerült őket felőrölni, remekül védekezett a csapat, ilyen védőmunka előtt pedig csak jól lehet védeni. Ma pedig tényleg jól védtem.

Magyarország-Olaszország 10-5 (2-1, 1-1, 5-2, 2-1)
V.:
Vasziljev (orosz), Tomics (horvát)
Magyarország: Szécsi - Kásás 1, Kiss G. 1, Benedek 2, Fodor, Steimetz B., Molnár T 1. csere: Kósz (k), Székely, Marcz, Varga I Zs. 1, Varga T., Fodor 1, Biros 3. - Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Olaszország: Attolico - Binchi, Rath, Silipo, Sottani 1, Postiglionne 1, R. Calcaterra. cserék: Buonocore, Mistrangelo, Angelini 1, Felugo, A. Calcaterra, Bencivenga 1. - Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

Eredmények:
A-csoport, 3. forduló:

Spanyolország-Hollandia 4-0 (1-0, 1-0, 0-0, 2-0)
Jugoszlávia-Románia 11-5 (3-1, 4-3, 1-1, 3-0)

B-csoport, 3. forduló:

Görögország-Szlovákia 14-8 (4-2, 2-1, 5-3, 3-2)
Horvátország-Oroszország 8-6 (1-1, 4-2, 2-1, 1-2)

Sporthírek, 2001.06.17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK