FONTOS


 

Döntetlen a női rangadón

Döntetlennel zárult a magyar női vízilabda-válogatott Hollandia elleni, továbbjutási szempontból kulcsfontosságú rangadója vasárnap délután a margitszigeti Európa-bajnokságon.

A továbbjutást minden valószínűség szerint meghatározó találkozót fokozott érdeklődés kísérte, több mint 2000 néző "Magyarok, magyarok" biztatása közepette hangzott el a kezdő sípszó.

Az első ráúszásnál Drávucz Rita megszerezte a labdát és alig telt el 30 másodperc a találkozóból, amikor Rédei ejtésből szerzett vezetést válogatottunknak. Egy perccel később Stieber pattintott a bal alsóba, tovább növelve az előnyt. A hollandok azonban ezúttal gyorsan reagáltak, De Bruijn szerezte első találatukat. Ezt követően hiába lőttek még gyorsan kettőt a magyarok, a vendégek tapadtak együttesünkre, a negyed végére 4-4-nél pedig utolérték a mieinket.

A második negyed holland góllal kezdődött, s az emberelőnyből szerzett találattal először vezettek a narancssárgák. A gólszerző De Bruijn immár harmadszor volt eredményes. Oostendorp távoli bombájával kettővel meglépett az olimpiai 4. helyezett ellenfél, Sipos balszélről, majd 9-ről szerzett góljával ismét egál volt az eredmény (6:6). A negyedben még két találat esett: egy itt, egy ott, így 7:7-es állásnál vonulhattak félidei pihenőre a csapatok.

A második 2x7 percet magyar gól nyitotta: Tiba becsorgó labdájából szerezte vissza a magyar együttes a vezetést. A harmadik negyedben hosszabb ideig nem született gól, a hollandok 7 perc alatt mindössze egyszer vették be Sós Ildikó kapuját. A magyar lányok viszont újabb hármat ragasztottak az ellenfél hálójába és megnyugtató 10:8-cal zárták a negyedet.

Az utolsó 7 percben úgy tűnt, a mieink állandósítják kétgólos vezetésüket, sőt Primász büntetőből szerzett találatával egy ízben három is volt közte. Másfél perccel a vége előtt az ötödik gólját szerző De Bruijn négyméteresből ismét egyenlített (12:12). Harminc másodperccel a lefújás előtt labdát szerzett a magyar válogatott, Faragó Tamás időkérése után azonban a kapufán csattant Pelle lövése, így pontosztozkodással zárult a csoportrangadó.

Faragó Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Ma játékosaimnál több volt a lelkesedés mint a tudatos játék, egy megnyert mérkőzést veszítettünk el.

Magyarország-Hollandia 12-12 (4-4, 3-3, 3-1, 2-4)
Magyarország:
Sós - Tiba 1, Sipos 2, Stieber 1, Drávucz 1, Pelle, Valkay Á 2. csere: Szép (k), Dancsa, Rédei 1, Valkay E., Szremkó 1, Primász 3. - Szövetségi kapitány: Faragó Tamás
Hollandia: Geurts - Ars, van den Berg, de Bruin 5 (2), Oostendorp 3, Peerenboom, Wekdam. csere: Roodenhuis, Kappen 3, Sijbring, van der Sloot, van der Ham, Guichelaar 1. - Szövetségi kapitány: Paul Metz

Eredmények:
A-csoport, 2. forduló:

Oroszország-Németország 14-5 (5-1, 4-2, 1-1, 4-1)
Olaszország-Görögország 5-3 (0-1, 2-0, 1-0, 2-2)

B-csoport, 2. forduló:

Magyarország-Hollandia 12-12 (4-4, 3-3, 3-1, 2-4)
Spanyolország-Franciaország 9-5 (2-2, 3-0, 2-1, 2-2)


Sporthírek, 2001.06.17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK