FONTOS


 

Sansa hosszú távra tervez

Úgy tűnik, nagy sikere van eddig a budapesti vízilabda Európa-bajnokságnak. Alessandro Sansa, az Európai Úszóliga, a LEN igazgatója úgy beleszeretett a Margitszigetbe, hogy vasárnap este kijelentette: tíz éven belül újabb nagy versenyt kellene rendezni itt. Megkérdeztük tőle: Mikor és milyet?

- Nagyon tetszik az uszoda, ezért több variációt is el tudok képzelni. Már jövőre támogatnám például a vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, aztán a 2006-os vagy a 2008-as úszó Európa-bajnokságot, esetleg még hamarabb a junior úszó Eb-t.

- Már többször elmondta, mivel elégedett Budapesten, de mivel nem?

- Hat-hét apróbb észrevételem volt, de ha ezeket részletezném önnek, azért újságíró, hogy felnagyítsa azokat. Azt viszont elárulom, hogy a világversenyek rendezését egytől tízig pontozzuk, és vasárnap este hét pontot adtam volna, hétfőn már hét és felet, az Eb végére pedig szerintem eljutunk kilencig.

- Az eső sem moshatja el a jó minősítést?

- Nem, sőt ezt is egyfajta tesztként fogom fel. Tessék, így is minden működik. Amíg villámlani nem kezd, nem lesz gond.

A mai, keddi műsor,
érfiak:
Oroszország-Szlovákia 13.45, Franciaország-Görögország 15, Románia-Spanyolország 16.15, Horvátország-Németország 19, Magyarország-Hollandia 20.15, Olaszország-Jugoszlávia 21.30 óra

Ballai Attila, Sporthírek 2001.06.19.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK