FONTOS


 

Magyarország-Olaszország 7-8

Nem jutott döntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a margitszigeti Európa-bajnokságon. Válogatottunk a péntek esti elődöntőben 8:7 arányú vereséget szenvedett Olaszországtól. A fináléban az olaszok ellenfele Jugoszlávia lesz.

Az első ráúszásnál az olaszok szerezték meg a labdát, azonban az emberfórt sem tudták kihasználni, Kósz bravúrosan védett. Nem sokkal később a második emberelőnyös helyzetüket már nem hibázták el, Silipo góljával megszerezték a vezetést. Ezután két fórt végre tökéletesen használtak ki a magyarok, Kásás egyenlített, Varga Zsolt találatával pedig átvettük a vezetést. Az előny azonban nem tartott sokáig: Angelini távoli bombájával újra egál lett, majd Rath fórból fordított. A negyed végén harmadik emberelőnyét is kihasználta együttesünk, Vári bombázott Attolico hálójába. (3-3)

A második hét perc is Silipo-találattal kezdődött, az Eb-n a 10. gólját szerző olasz lefordulás utáni ziccerből szerzett előnyt csapatának. (3-4) Vári újabb emberelőnyt értékesített, amire azonban Calcaterra centerből azonnal válaszolt. Bő egy perccel a félidő vége előtt Székely húzásból egalizált. (5-5)

A harmadik negyedet kihagyott helyzetek sora jellemezte mindkét oldalon. Találat csupán 30 másodperccel a vége előtt magyar részről született: Benedek bal sarokba küldött kapásgóljával végre a mieinknél volt az előny. (6-5)

A záró negyedet Sottani találata nyitotta, az ellentámadásnál büntetőhöz jutott a magyar csapat: Kásás értékesítette a négyméterest. Silipo szép ejtésével újra döntetlen volt az állás. (7-7) Olasz fórban A. Calcaterra ziccerét hárította káprázatos védéssel Szécsi (képünkön). Rath ejtésével visszavették az olaszok a vezetést. A következő magyar támadásnál Vári hasbalőtte Attolicót, az olaszoknak pedig elég volt megtartani a labdát. Hat másodperccel a lefújás előtt jutott utolsó támadáslehetőséghez a magyar válogatott, Kásás lövését azonban hárította Attolico. (7-8)

Olaszország-Magyarország 8-7 (3-3, 2-2, 0-1, 3-1)
7000 néző, vezette: Bookelman (holland), Borell (spanyol)

A másik elődöntőben:
Jugoszlávia-Horvátország 8-6 (2-1, 2-2, 3-2, 1-1)

Kemény Dénes: - Ilyen izzadtsággal nem lehet egy versenysorozatot megnyerni, a nagy számok törvénye alapján várható volt, hogy egyszer kikapunk. Az olaszok fantasztikus gólokat lőttek, nem nagyon tudtunk mit kezdeni az agresszív letámadással, s ha megcsináltuk a kötelezőt, azt is belelőttük a kapusba. Az egész Eb-t végigkísérte a lövések pontatlansága. Nagyon sajnálom a közönséget és a játékosaimat, három jó teljesítménnyel eljutottunk az elődöntőig, de elbuktunk. a bronzmeccsek terén szerencsére eddig nincs nagy tapasztalatunk, mert ez a nyolcadik világversenyünk és hatszor bejutottunk a döntőbe. A horvátok ellen fel kellene szívni magunkat és jól játszani, de ezen az Eb-n egyszer sem játszottunk igazán jól.

Varga Zsolt: - Nagyon sajnálom, hogy itthon így alakult, végig küzdöttük az összes meccset, egyszerűen a végére idegileg és fizikailag annyira elfáradtunk, hogy nem tudtunk koncentrálni.

dr. Molnár Tamás: - Szarul érzem magam, mert az olaszokat öttel megvertük a csoportmeccseken, nem értem, mi volt velünk tegnap is meg ma is. Még életemben nem játszottam ilyen fantasztikus közönség előtt és nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni az Eb-t.

Alessandro Calcaterra: - Ezt a meccset nem lehet s csoporttalálkozóval összehasonlítani, ahogy a magyarok elleni, úgy a jugoszlávok elleni döntő is már ajándék nekünk, teljesen tét nélkül játszhatunk.

Francesco Attolico: - Az elején nagyon keményen kezdtünk, s próbáltuk tartani a lépést a magyarokkal, akiket olyan fantasztikus közönség támogatott, ami előtt életemben csak egyszer, az 1994-es római vb-n játszottam.

Férfiak, helyosztók:

Románia-Franciaország 9-1 (1-0, 2-0, 3-1, 3-0)
Németország-Hollandia 8-6 (3-1, 0-1, 3-1, 2-3)

Férfiak, 5-8. helyért:


Oroszország-Görögország 8-4 (1-2, 2-1, 3-0, 2-l)

Sporthírek 2001.06.23.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK