FONTOS


 

Jó a csapat, hát magasan a léc
Mindent nyerni

Nem nehéz megjósolni, hogy az idei vízilabda-bajnokságban is meghatározó szerepet játszik majd a Honvéd csapata. A bajnoki címvédő három olimpiai és egy Európa-bajnokot igazolt. Kiss Gergőt, Molnár Tamást, Biros Pétert és Kovács Zoltán kapust aligha kell bemutatni.

Igazolásban talán csak a Vasas veszi fel velük a versenyt, ahová két olimpiai bajnok, Kósz és Székely mellett az éppen a Honvédból távozott Varga II Zsolt igazolt. A Kőér utcában augusztus elején kezdődtek az edzések, de a teljes csapat csak szeptember első hetében jött össze.


Kovács István - nyerő székben?

- Nekem az Universiade-válogatottal voltak kötelezettségeim Pekingben, addig Tóth Imre tartotta az edzéseket - mondja Kovács István, a Honvéd trénere. - A válogatottaknak pihenőt adtam a világ- és Európa-bajnokságra való tekintettel. Még nem kaptam képet, milyen is a csapatom, de nevek dolgában jól állunk!

- Szeptember végén indul a bajnokság. Nem lesz kevés idő arra, hogy felkészüljenek?

- Novemberre kell formába lendülnünk, akkor kezdődnek a Bajnokok Ligája selejtezői. A bajnokságban is ráér januárig jó formába kerülni, hisz akkor válik ketté a mezőny. Ha az elején nem leszünk nagy formában, azt ki lehet bírni. Jó a csapat, hát magasan a léc. Ahol indulunk, ott nyerni szeretnénk.

buda, A színes Sport 2001.09.09.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Honvéd