FONTOS


 

A víz nem érhet mindig nyakig
Sorok a múltról - és a jövőről

A szegedi vízilabdások 20 éve megszakítás nélkül szerepelnek az I. osztályú bajnokságban. A magyar póló egyik legjelentősebb bázisa Szeged, ahol évek óta eredményes utánpótlás-nevelés folyik.

1990-ben, Isztambulban Török Tibor és Szabó Zoltán ifjúsági Európa-bajnoki aranyérmet szereztek. 1991-ben Fodor Rajmund, Török Tibor és Szabó Zoltán Long Beach-ben a junior vb-n bronzérmet nyertek. 1992-ben Fodor Rajmund és Molnár Tamás a junior Eb-n kapott aranyérmet. 1993-ban Fodor Rajmund ezüstérmet szerzett a felnőtt VilágKupán, illetve Eb-n, míg az ifjúsági Eb-n arany-, a junior vb-n pedig bronzérmes lett. ifj Lihótzky Károly a felnőtt Eb-n ezüstérmet, Szabó Zoltán és Török Tibor a buffalói universiadén szintén ezüstérmet, Király György az ifjúsági Eb-n aranyérmet, Mód Péter a junior vb-n bronzérmet, Szabó Zoltán és Molnár Péter a felnőtt úszóbajnokságon (!) aranyérmet szerzett.

1994-ben tovább folytatódott a korábbi sikeres sorozat: Fodor Rajmund a felnőtt vb-n ötödik helyezést ért el, és Molnár Tamással valamint Mód Péterrel a junior Eb-n aranyérmet szerzett. Csapatunkat a Szentpétervárott megrendezett Jóakarat Játékokon Bólya László és Molnár Péter képviselte, és vezetőedzőnk, Pozsgay Zsolt volt a keret trénere.

1995-ben Fodor Rajmund a Világkupán arany-, az Eb-n ezüstérmes lett, és Mód Péterrel, Molnár Tamással valamint Steinmetz Barnabással együtt a junior vb-n aranyérmet nyert. Kiss Csaba és Csörgő Péter au ifi Eb-n ezüst-, míg dr. Török Tibor, Molnár Tamás, Molnár Péter és Steinmetz Barnabás az universiadén ezüstérmet szereztek.

A Szegedi Vízilabda Egylet az 1994/95-ös bajnokságban elért eredményei alapján már másodszor szerezte meg a LEN Kupában való indulás jogát. Óriási megtiszteltetés volt számunkra, hogy Szeged városában rendezhettük meg az egyik selejtező csoportküzdelmeit, ahol csapatunk veretlenül jutott tovább a legjobb nyolc csapat közé.

A Marseille kétszeri legyőzése után, az elődöntőben a horvát Solaris Sibenik csapatát hatalmas küzdelemben, hosszabbítás után vertük ki, és ez a diadal már a LEN Kupa döntőjét - és a világhírű Pescarát - jelentette számunkra.

Szeged város sporttörténetében a vízilabdacsapat az első, amely európai kupában döntőbe jutott. A Szegedi Vízilabda Egylet gárdája Szeged városának nemzetközi szinten is egyik legeredményesebb egyesülete, ám ennek ellenére mostanáig még nem sikerült a produkciónkhoz méltó támogatást találni.

A szegedi vízilabdasport fennmaradását eleddig Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése, Sportbizottsága, valamint a kisebb-nagyobb szponzorok biztosították.

A jövőt tekintve nem csak az idei bajnokság rájátszásában való eredményes szereplés és a LEN Kupa döntőjében remélt tisztes helytállás a cél, hanem annak a sokra hivatott, többnyire egyetemistákból álló csapatnak a megtartása, amely még rengeteg örömet okozhat szurkolóinak, támogatóinak és Szeged városának.

Nem titkolt reményünk, hogy Szeged első olimpiai bajnoka is vízilabdázó lesz. A kiemelkedő nemzetközi szereplés mellesleg kiváló alkalmat teremthet arra, hogy támogatóink révén most alapozzuk meg a szegedi vízilabdasport jövőjének anyagi alapjait.

Úgy gondoljuk, hogy Ön és az Ön által képviselt cég számára csapatunk kiváló reklámhordozó, mivel mérkőzéseinket a helyi és az országos sajtó, a rádió és a televízió is kitüntetett figyelemmel kíséri.

Reméljük, hogy csapatunk eredményei felkeltették érdeklődését és méltónak ítél bennünket arra, hogy támogatóink sorába lépjen.

a Szegedi VE vezetősége

Férfi válogatott
VÍZILABDA

CIKKEK

  A LEN-kupában indul ...
  Köszöntők helyett
  Akiken sok múlik
  Örömszavak
  Sorok a múltról s jövőről
  LEN Kupa-döntősök

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  LEN 1996
  Szeged