FONTOS


 

A lányokkal többet kell lelkizni
Kiegészítő karate

Szűk három hét és startol a budapesti vízilabda Eb. Ennyi ideje van még női és férfi válogatottunknak, hogy felkészüljön a viadalra. A kevésbé reflektorfényben lévő hölgyek kerete még nem teljes.

Stieber Mercédesz és Valkay Erzsébet Olaszországban tempózik a bajnoki döntőben. Rédei Kata két hete tért haza, a többiekhez csatlakozva napi két edzéssel készül a Komjádi uszodában.

- Egy-két hetes pihenő után kezdték a lányok a felkészülést - mondja Faragó Tamás szövetségi kapitány. - Sok úszás és tornatermi edzés szerepelt a programban. E héttől taktikai foglalkozások kerülnek előtérbe, a súlyzók helyett a videóra figyelünk.

A mieink június elején Barcelonában szállnak vízbe egy nemzetközi tornán. Fiatal, új csapatunk számára az Eb csak a kezdet, a távlati cél az athéni olimpiai részvétel, és - halkan mondva - a győzelem.


Hölgy koszorú, nyakig vízben

- Mint a férfiaknál, mi is a junior- válogatottra támaszkodunk - mondja Győre Lajos edző. - Egy-két taktikai elemet a fiúktól vettünk át, és az edzők is férfiak, akik régebben pólóztak. A lányok jobban igénylik a törődést, többet kell lelkizni velük.

- Nagyobb jelentősége van az egyéni taktikának, mint a férfiaknál - teszi hozzá Faragó. - - Egyébként tíz év múlva a női vízilabdázás népszerűbb lesz, mint a férfi. Amerikában, Kanadában legalábbis ez a trend.

Sok másra is kiterjed a két szakember érdeklődése. Felhívták a lányok figyelmét, hogy fittek és szépek legyenek. De kétszer egy héten karateedzésre is járnak, hogy keményebbek, erősebbek legyenek, így az utcán is magabiztosabban mozognak.

Buda Balázs, A színes Sport 2001.05.28.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Vízilabda.2001