FONTOS


 

Közeleg a margitszigeti Eb
Megragadni a szerencsét

Ő is újdonsült magyar bajnok, ő is részese volt a Dunaújváros Magyar Kupa győzelmének, ő is ott volt Barcelonában, ahol ezüstérmet szerzett a csapat a KEK-ben. És őt is egy osztálytársa csábította sportolónak.

Az általunk már bemutatott Benkő Nóra és közötte rengeteg hát a közös vonás. No nem véletlenül, hiszen Benkő Tímea Nóra édestestvére.

"Egyszer csak azt kérdezte az általános iskolás osztálytársam, hogy mi lenne, ha elmennénk valamit sportolni? Nem kellett sokat győzködnie, már csak az volt a kérdés, hogy mit. Az én javaslatomra végül a vízilabdánál kötöttünk ki"- emlékezett a boldog gyerekévekre a dunaújvárosi főiskola mérnők-informatika szakos, harmadéves hallgatója.

Benkő Tímea persze nem véletlenül válaszotta az uszodát, elvégre nyolcéves korában úszóként kezdett. A 100 gyors vagy a 200 mell helyett aztán hamarosan négesztendős szünet következett, de a szíve csak visszahúzta a medencéhez.

"Örömmel mentem, sok mindenkit ismertem az uszodában, no és volt Nóri is. Egyből a felnőttek közé kerültem, ahol eleinte furán éreztem magam. Idővel aztán belejöttem, élveztem a játékot. "

Hogy most sincs ez másként, bizonyította a válogatott egyik délelőtti edzése. Tímea reggel a főiskolán adott számot a tudásáról, aztán hova vezetett az első útja? A Komjádi uszodába. Nyugodtan pihenhetett volna egy keveset, ám ő az edzés utolsó egyharmadára sietett. Ezzel a mentalitással sokra viheti. "Persze, hogy lementem, hiszen tisztában vagyok vele, nekem van talán a legnagyobb szükségem az edzésekre. Faragó Tamás kapitánnyal is egyeztettem, akivel közös nevezőre jutottunk abban, hogy a kondimmal nincs probléma, ellenben taktikailag van mit bepótolnom. Hiába, a kimaradt junior éveket most kell behoznom" - árulta el őszintén.

Az idei esztendő eddig kit?nően sikerült számára, szerinte a Dunaújvárosban négy éve megkezdett tudatos munka gyümölcse a megszerzett két aranyérem. A hatodik évét "tapossa" a pólósok között, ez alatt az idő alatt rengeteget fejlődött, ezért is válogatta be a kapitány az Európa-bajnokságra készülő keretébe. Na de túléli-e majd a keretsz?kítést?

"Minden erőmmel azon vagyok. Nagyon jól érzem magam a válogatottban, amelyben eddig még nem szerepeltem. Nagyszer? érzés lenne a Margitszigeten, hazai közönség előtt az Európa-bajnokságon bemutatkozni. Akkor sem esek kétségbe, ha ez nem sikerül, de erre egyelőre nem gondolok. Megpróbálom megragadni a szerencsém, megpróbálom bebizonyítani, nem érdemtelen a beválogatásom. Jók az esélyeink az Eb-n a győzelemre, és én is ott szeretnék állni a dobogón a többiekkel."

Nemzeti Sport 2001.05.19.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Benkő Tímea
  Női vízilabdázók