FONTOS


 

Könyvel és bekkel

Naná, hogy az édesapja "fertőzte"meg.

A válogatott mellett is dolgozó BVSC-tréner, Györe Lajos vitte le az uszodába a lányát. Pontosabban a lányait, hiszen Anett mellett Zsuzsát is karon fogta, és a Szőnyi útra vezérelte. A felnőttek között kaptak egy kis sávot, ott úszkáltak fel és alá. Így indult a válogatott keretbe első ízben meghívást kapott Györe Anettnek a pólós karrierje.

"Emlékszem, amikor apu levitt az uszodába, épphogy nem fulladtam bele a vízbe. Nap mint nap úszkáltunk, egészen 1995-ig váratott magára a bemutatkozásom a vízilabda-csapatban" - elevenítette fel boldog gyerekéveit a mérlegképes könyvelőnek tanuló, húszesztendős játékos, aki idővel aztán a serdülő, majd az ifi együttes húzóembere lett. Hamar kivillant a tehetsége, így a felnőttcsapatban is sor került a premierre.

Ott, ahol nem más, mint az édesapja dirigálta a lányokat...

"Amennyi előnye, annyi hátránya is van annak, hogy az apu az edző"-mondta Györe Anett, aki sejtetni engedte, bizony sokszor meggy?lik a baja a rosszakaróval. Mert azok ugye mindig vannak... Ám eddig is bizonyította, szó sincs arról, hogy csak azért szerepel az együttesben, mert az apja a főnök. Hiszen Faragó Tamás sem véletlenül válogatta be az Európa-bajnokságra készülő keretbe...

Na de visszatérve a bemutatkozásra. Anett eleinte csak ismerkedett a felnőttek közötti keményebb játékkal, de aztán gyorsan beleerősödött. "Eleinte ahogy kell, én voltam a legkisebb, én voltam a labdacipelő, az utolsó csere a padon. Szalkay Orsi, Tóth Zoli és Tim Gábor is volt az edzőm, sokat köszönhetek nekik" - magyarázta. A kezdetek után egyre inkább, egyre többször követelt magának helyet a kezdők között, hirtelen azon kapta magát, hogy végigjátssza a mecseket. Hamar ráakadtak a neki legmegfelelőbb posztra -védőjátékost faragtak belőle. Még sohasem szerepelt a válogatottban, ám tagja volt a három évvel ezelőtti junior Európa-bajnok társulatnak, azaz - ha nem is a felnőttek között - állt már Eb-dobogó tetején. "Igen, és felejthetetlen emlék. A tervem az, hogy itthon, hazai közönség előtt, a nagyválogatottal is megismételjem ugyanezt. Minden erőmmel azon vagyok, hogy túléljem a keretsz?kítést, hogy bebizonyítsam Faragó Tamásnak, számíthat rám. Sajnos a vizsgák miatt én is sokszor kihagyom a délelőtti edzéseket, de délután mindent megpróbálok bepótolni. Szóval, vágyom az Eb-szereplésre. Persze, ha nem jön össze, akkor sem esek kétségbe, elvégre fiatal vagyok, eljön még az én időm. Az olimpiáért például bármit megteszek. Bár tudja mit, az Eb-ért is. Hiszen ki tudja, mikor lesz újra Budapesten..."-zárta Györe Anett.

Nemzeti Sport 2001.05.20.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Györe Anett
  Női vízilabdázók