FONTOS


 

Sipos Edit, a kiváló védő két olimpiára tervez

Sipos Edit, a világ egyik legjobb védője, úszással kezdte sportpályafutását. Ez egészen addig tartott, amíg egy sérülés után az orvosok megállapították, hogy túlterhelte magát - ő pedig a szürke hétköznapok helyett a vízilabdázást választotta. A sikeres szentesi évek után Olaszországba szerződött, ahol előbb az Athlon, majd az Origia gárdáját erősítette a kiváló bekk. "Nagyon jól érzem magam Olaszországban, hiszen én is, és a csapatom is remek évet zártunk. A negyedik helyen végzett gárda játékosai elfogadtak, befogadtak, és visszavárnak. Vissza is megyek."

Most azonban ismét Magyarországon tartózkodik, hiszen javában zajlik a Faragó Tamás által dirigált női válogatott felkészülése. "Remek a hangulat, egységes a csapat, bár most még nagy a fizikai terhelés. Három hét még hátra van az Eb-ig, így van még időnk, hogy felkészüljünk rá. Addig is részt veszünk egy spanyolországi tornán, ott lemérhetjük, hol tartunk a felkészülésben." A hispán túra után jön az igazi megmérettetés, immáron hazai pályán. "Természetesen az a célunk, hogy megnyerjük az Európa-bajnokságot, de mivel új a csapat és új a kapitányunk is, nem lesz ez olyan könnyű feladat. Ha eljutunk a döntőig, vagy sikerül diadalmaskodnunk, az igazán kitűnő eredmény lesz."

Sipos Edit már a jövőre, a budapesti kontinensviadal utánra is gondol. "Még hét évig szeretnék játszani, hiszen szeretnék részt venni a következő két olimpián. Remélem, ez sikerülni fog, de nem lehet tudni, hogy fizikailag bírni fogom-e. Ezen kívül a fiatalok is folyamatosan fejlődnek, úgyhogy nem biztos, hogy helyet kapok a majdani csapatban is." És ahhoz, hogy a fent említett fiatalok kiszorítsák a kemény és határozott hátvédet, még nagyon sokat kell dolgozniuk, hiszen a jelenlegi kezdő hetes egyik legbiztosabb pontja a kiváló pólós.

Nemzeti Sport 2001.05.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Sipos Edit
  Női vízilabdázók