FONTOS


 

Manó, aki a vízben óriás

A legutóbbi idény második felében a világ egyik, ha nem a legjobb kapusával lett szegényebb a magyar női vízilabda-bajnokság. Azt már lassan megszokhattuk, hogy a legjobbak külföldre igazolnak, most azonban másról volt szó. Sós Ildikó Tóth Andrea és Bódi Anett tárasaságban idény közben hagyta el a Vasast a Dunaújváros kedvéért.

"Amikor eligazoltunk, úgy tudtuk, hogy a Magyar Kupában játszhatunk, de egy nagyon furcsa döntés következtében sem a bajnokságban, sem ott nem szerepelhettünk. A Kupagyőztesek Európa-kupájában szerzett ezüstérem azonban sok mindenért kárpótolt. A játék persze így is nagyon hiányzott, szörnyű volt úgy edzeni, hogy tudtuk, nem játszhatunk, de hát a tréningekre szükség van, így majdnem mindennap leutaztunk Dunaújvárosba" - kezdte a magyar női válogatott első számú kapusa.

Talán kissé meglepő, de a kiváló hálóőr Tatabányán kezdett el pólózni. "1989-1990 körül a nővéreim, akik addig úsztak, megalapították a tatabányai vízilabdacsapatot. Én is untam az úszást, és mivel ők lányokat toboroztak, kaptam az alkalmon. Habár előtte atlétikával is próbálkoztam, a vízilabda az igazi világom. Egyébként a még most is aktív játékosok közül Zantleitner Krisztina is a tatabányai csapat tagja volt. 1991-ben oszlott fel a gárda, részben pénzhiány miatt, részben pedig azért, mert kevesen voltunk. Néhányunkat azonban szerződtettek más csapatok, én Szűcs Péter segítségével kerültem a fővárosba, a Vasashoz." A "Manó" becenévre hallgató portásból azóta ragyogó kapus lett, aki évek óta oszlopos tagja a válogatottnak. Ennek ellenére kiugró eredménnyel még nem dicsekedhet. Talán majd a budapesti Európa-bajnokság után...

"A hangulat jó, annak dacára is nagyon együtt vagyunk, hogy tudjuk, néhány ember még kikerül a keretből. Remélem, hogy jól kijövünk egymással, valamint, hogy a nehéz edzések meghozzák az eredményüket. Nagyon szeretnék döntőt játszani, mivel hasonlóban világversenyen még nem volt részem. Ha ez pont most, a budapesti Európa-bajnokságon, hazai közönség előtt sikerülne, az nagyon, de nagyon jó lenne."

Nemzeti Sport 2001.05.28.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Sós Ildikó
  Női vízilabdázók