FONTOS


 

Még kérdéses, hol folytatja
Drávucz Rita, a Jolly Joker

Tán még a kapuban is megállná a helyét...

Ezt tartják a női válogatott egyik alapemberéről, a remek adottságokkal megáldott Drávucz Ritáról. No nem véletlenül. Nem, hiszen a szolnoki születésű hölgy bárhol is fordul meg a medencében, bárhova is állítja edzője, mindig megállja a helyét. Egyrészt gyors. Villámgyors. "Úsztam régebben, nem ment rosszul"--mondta erre az 1980-as születésű pólós. Ezt mellesleg az országos reménységek versenyének jegyzőkönyvei is alátámasztják...

Ráadásul nem csak gyorson, hanem a többi számban is felvette a versenyt kortársaival, azaz az úszástudomány nagyfokú ismereteivel felvértezve kedhetett neki a vízilabdának.

A gyorsaság mellett az alkata is segít abban, hogy a legjobbak között emlegessék. Magas, hosszú kezei mindenhova odaérnek. "Ilyen vagyok..." --kommentálta egyszerűen, noha ez még mind-mind kevés lenne ahhoz, hogy valakiről azt mondhassuk, nagyszerű vízilabdázó. Hiszen hiába minden, ha hiányzik az akarat, a bizonyítási vágy. Kell-e mondani, nála ez is megvan. De még hogy...!

Drávucz Ritáról sugárzik a győzni akarás, a vízben nem ismer pardont, rendszerint nyerő embere csapatának. Kecskeméten Valkay Ferenc irányítása alatt kezdett komolyan foglalkozni a pólóval, majd igent mondott a hívó szóra, s a női szakág fellegvárának számító Szenteshez igazolt.

"Jó éreztem magam Szentesen, bajnoki aranyérmeket szereztem a csapattal, utánpótlás-, majd felnőttválogatott lettem"--magyarázta a Tóth Gyula kezei alatt kétségkívül klasszissá váló játékos, akinek Faragó Tamás együttesében is biztos helye van, nyugodtan mondhatjuk, kulcsszerep vár rá az Európa-bajnokságon. Mint ahogy kulcsszerepe volt a női utánpótlásszakág eddigi legnagyobb sikerének kiharcolásában, az 1998-as junior Eb-elsőség kivívásában.

"Nagyon szép emlék az az aranyérem. Külön öröm, hogy abból a csapatból sokan vagyunk most itt a felnőttek között, ismerjük, jól megértjük egymást."

Természetesen őt sem "kímélték" az olasz klubbok, hívták többször is. Tavaly adta be a derekát (nem könnyen, lévén így távol került például barátjától, a magyar bajnokságban végül gólkirályi címig jutó Bánhidy Andrástól). A Lerici együttese lett a szerencsés, ebben a csapatban töltötte első légiósidényét. Teljesítményét nem érhette panasz -- naná, hogy újra megkörnyékezték a jobb csapatok. Ám hogy hol folytatja, még kérdéses.

"Idővel eldől. Most azonban sokkal fontosabb az Európa-bajnokság. Sokat gondoltam és készültem rá, végre a felnőttek között is szeretnék kiugró eredményt elérni. Jó a csapatunk, én azt mondom, az aranyérmet is megszerezhetjük. Kemény lesz, de erre készülünk, úgyhogy nem érhet bennünket meglepetés. Ittho, a nézők segítségével képesek lehetünk a legjobb eredmény elérésére"--zárta Rita, akit tényleg bármelyik poszton bevethet a szövetségi kapitány. Amolyan Jolly Jokernek is nevezhetjük.

Nemzeti Sport 2001.06.05.

vissza | fel | home


Segítőszándékú leveleket a info@kataca.hu postaláda fogad.
Kiötlötte, megalkotta és fenntartja (ha van kedve+ideje): [Kataca] © 1996/2003
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Drávucz Rita
  Női vízilabdázók