FONTOS


 

Az egyik nyerőember
------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.01
------------------------------------------------------------

Egy emlékezetes pillanata
A folytatásban a californiai egyetemen tanuló, az ellenfél játékosait jól ismerő Pelle Anikó a támadóidőtől szorongatva nyolc méterről a jobb felsőbe helyezte a labdát, amibe a kanadai "okosan” belefütyült… Na de itt nincs ám vége a mesének. Mert Anikó folytatta… Értik? Csak azért is megmutatom alapon fogta, és újra bevágta.
Részlet az NS 2002. december 16-i számából
Vk-döntő: Magyarország-Egyesült Államok 8-7

A Faragó-éra egyik nyerőembere, aki úszóként kezdte, majd némi unszolásra pólósként folytatta pályafutását. Nem bánta meg… Nem, hiszen tehetsége remekül kamatozik a mérkőzéseken, magassága, gyorsasága vitathatatlanul a legjobbak közé emeli. Mint általában ebben a sportágban, nem feltétlenül akkor emelendő ki a teljesítménye, amikor gólok garmadát szerzi, hiszen átadásai, védekezése önmagában sokat lendíthet nagyra törő csapatán.

A ljubljanai Eb-fináléban, amelyben sokat próbálkozott hasztalanul, láthattuk, még némi rutinhiány fedezhető fel nála, ám őt ismerve nem kétséges, sok-sok összecsapással tovább csiszolódhat tudása. A kaliforniai egyetemen hetekkel ezelőtt lediplomázó hölgyre persze már a vb-n is érdemes lesz külön figyelni - elég erről megkérdezni a rivális társulatok szakvezetőit…

Pihenő. Kemény Dénes és Faragó Tamás is pihenőt adott játékosainak, akik szerdán, illetve csütörtökön folytatják világbajnoki felkészülésüket. Férfiválogatottunk szövetségi kapitánya a nagyszabású, nagyszerű, remek rendezésű Unicum-hét után adott némi szünetet Kásás Tamáséknak, míg női csapatunk mestere a hazánkban edzőtáborozó görögök ellen tesztelte négy napon át lányait, akik a hétvége helyett így e hét elején lazíthatnak egy keveset. Aztán persze itt is ott is megkezdődik a hangolás utolsó fázisa Barcelonára.

VISSZATEKINTÔ - 1978
Nyugat-Berlin, a harmadik világbajnokság. A Csapó Gábor, Faragó Tamás, Fekete Szilveszter, Gerendás György, Horkai György, Kenéz György, Magas István, Molnár Endre, Somossy József, Sudár Attila, Szívós István összetételű csapat (kapitány Gyarmati Dezső) a jugoszlávokat 3-2-re, a görögöket 6-3-ra, a spanyolokat 10-5-re győzte le, majd 6-6-ra végzett az NSZK-val, s végül 11-6-ra verte a bolgárokat. A négyes döntőben a szovjetekkel 4-4-et, a jugoszlávokkal 5-3-at, az olaszokkal 4-4-et játszott, így veretlenül második lett. Az aranyat az olaszok nyerték.

Névjegy

PELLE ANIKÓ

Született: 1978. szeptember 28., Budapest
Magasság: 185 cm
Testúly: 70 kg
Posztja: átlövô (jobbkezes)
Eddigi klubjai: BVSC, BEAC
Jelenlegi klubja: USC (amerikai)
Legjobb eredményei: Európa-bajnok (2001), 2x Eb-2. (1995, 2003); vb-2. (2001); Világkupa-gyôztes (2002), Vk-3. (1995); 2x junior Eb-3. (1994, 1996); 3x magyar bajnoki-3. (1994, 1995, 1997), amerikai bajnok (1999)
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Pelle Anikó
  Női vízilabdázók