FONTOS


 

Palánk alól a kapuba
------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.04
------------------------------------------------------------

Egy emlékezetes pillanata
"Hihetetlenül izmos testalkatú játékosaik sorra vitték be bekkelni akit csak szerettek volna, az ötből három fórt meg csak gólra váltottak, noha a kapuban kezdő Horváth Patrícia biztosan állt a lábán, két esetben például bravúrral hárított. Remek."

Részlet az NS 2002. november 17-ei számából. Nemzetközi torna: Magyarország-Kanada 9-3

Faragó Tamás egy percig sem titkolja, nála Sós Ildikó az abszolút favorit (nem véletlenül…), így a többi kapusnak meg kell barátkoznia azzal, női kapitányunk csak a "Manó” becenévre hallgató pólós mögé keres embert. 2001-ben Szép Brigitta, tavaly pedig Horváth Patrícia látta el a beugró szerepét. "Tisztában vagyok a helyzettel, ahogy tudom, segítem Sós Ildi munkáját és nagyon jól érzem magam a csapatban” - mondta mosolyogva a Vasas orvosi egyetemet végzett hálóőre, aki kosárlabdásként kezdte sportpályafutását. Nyolc évig pattogtatott a palánk alatt, mielőtt átpártolt a vízilabdához. Első nagy sikerét Kréta szigetén, Iraklionban érte el, ahol a hagyományosan erős Thetisz-kupán lett első a Faragó-csapat tagjaként, majd a számára (is) felejthetetlen perthi Világkupa következett. A ljubljanai Eb-n ugyan nem vett részt (az MTV-ben szakkommentátor volt a finálé során), ám a vb-n újra ott lesz a társak között. Természetesen úgy készül, ahogy illik, mintha bármely pillanatban be kellene ugornia.

Névjegy

HORVÁTH PATRÍCIA

Született: 1977. december 7., Miskolc
Posztja: kapus (jobbkezes)
Magasság: 183 cm
Testúly: 74 kg
Klubja: Vasas-Hungaro-Kábel
Legjobb eredményei: Világkupa-gyôztes (2002); Thetisz-kupa-1. (2002); Magyar Kupa-2. (2001, Vasas)

A helyszín. A férfi és női vízilabdacsaták zömét a CN Barcelona nyitott, minden igényt kielégítő, körülbelül 3000 főnyi közönség befogadására képes uszodájában rendezik - jegyek még az összes mérkőzésre kaphatóak. A hölgyek végig ebben a létesítményben küzdenek majd egymással, míg az urak legfontosabb találkozóit, a két elődöntőt, a bronzmérkőzést, valamint a finálét beviszik az úszás vb-helyszínére, az olimpiai uszodába, ahol több mint tízezren lehetnek majd szemtanúi az összecsapásoknak.

VISSZATEKINTÔ - 1986
Madrid, ahol semmi sem sikerült. Az ötödik férfi, és egyben az első női vb. Az urak az első napon az izraeli gárdával még elbántak (16-2), ám a nehéz csoportban egyik latin ellenfelüket sem tudták legyűrni. Az Ambrus, Schmiedt, Szileczky, Gyöngyösi, Kis I., Dóczi, Tóth I., Tóth S., Petőváry, Gáspár, Mészáros, Csapó alkotta csapat az olaszoktól 9-8-ra, a spanyoloktól 7-5-re kapott ki, végül kilencedik lett. A hölgyek két győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen zártak.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Horváth Patrícia
  Női vízilabdázók