FONTOS


 

Még hét nap a barcelonai világbajnokságig
Faragó mester jobbkeze

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.06
--------------------------------------------------------------------------------

Egy emlékezetes pillanata
"Az olaszok kihagyják a fórt, a túloldalon viszont Stieber, a magyar gárda ügyeletes bombázója elemi erővel lő az itáliai kapuba. Azért az nem lehet, hogy 4-1-ről kikapjunk! - mondhatja Stieber Mercédesz, ugyanis akkora gólt ragaszt az olasz kapuba, hogy még az alattunk ülő olasz tévékommentátor is felemeli a hangját."
Részlet az NS 1994. szeptember 10-i számából
Vb-döntő: Magyarország-Hollandia 7-5

"Lányok, ha nem hallgattok rám, akkor legalább hallgassatok a Mercire” - idézet Faragó Tamás szövetségi kapitánytól, aki nem véletlenül szokta mondani: Stieber Mercédesz a meghosszabbított keze. Ez az a név, amely talán azoknak is mond valamit, akik nem mélyültek el a női vízilabda tudományában. Az olimpiát kivéve voltaképpen minden nyerhetőt megnyert, ám lelkesedése mit sem csappant, további sikerekért is elszántan tréningezik.
Azt mondják róla, olyan a lövése, mint egy férfi pólósé. Ez vizes körökben nem is olyan rossz ajánlólevél… Azt mondják róla, ha betoppan egy világversenyre, biztos, hogy elhozza a legjobb játékosnak járó különdíjat… Azt mondják róla - és minden kétséget kizáróan ez a leghízelgőbb vélemény -, hogy ő a női szakág legnagyobb egyénisége…
Nem véletlen, hogy csapatkapitányként vezeti majd társait a katalán fővárosban, hallgatnak, figyelnek rá társai. Talán pont ennek is köszönhetően egyre többen jutnak az ő szintjére (sőt, lövésben vagy gyorsaságban már meg is előzték), ám így is kiemelkedik a csapatból. Természetesen Barcelonában is kulcsszerep hárul rá, gólt, gólpasszokat várnak, várunk tőle, minden bizonnyal nem hiába. Mert tudják, ahová ő betoppan…

Névjegy

STIEBER MERCÉDESZ

Született: 1974., szeptember 4., Budapest
Magasság: 173 cm
Testsúly: 65 kg
Eddigi klubjai: Honvéd, OSC, Szentes, Gifa Palermo (olasz), Orizzonte Catania (olasz)
Jelenlegi klubja: Pescara (olasz)
Posztja: átlövő (jobbkezes)
Legjobb eredményei: világbajnok (1994), vb-2. (2001); 2x Európa-bajnok (1991, 2001), 3x Eb-2. (1989, 1995, 2003), Eb-3. (1993); Világkupa-győztes (2002), 3x Vk-3. (1989, 1993, 1995); 2x BEK-győztes (1993, Szentes, 2002, Orizzonte); 4x magyar bajnok (1994, 1995, 1996, 1997, Szentes), 2x olasz bajnok (2002, 2003, Orizzonte), KEK-2. (2000, Gifa)

Hétvégi lazítás. Férfi és női szövetségi kapitányunk, azaz Kemény Dénes és Faragó Tamás is "odaadta” a hét végét játékosainak, akik szombaton és vasárnap az egyre inkább közelgő világbajnokság előtt utolsó alkalommal lazíthatnak egy keveset. Hétfőtől ugyanis a felkészülés végső fázisa következik, hiszen jövő vasárnap a hölgyek a spanyolok, míg másnap az urak a horvátok ellen kezdik majd meg remélhető menetelésüket Barcelonában.

VISSZATEKINTÔ - 1991
A hölgyek perthi világbajnokságán nem jött össze válogatottunknak az érem. Pedig szépen rajtolt a csapat, a brazilok elleni kiütéses diadalt (20-2) követően két bravúr következett: Tóth Gyula lányai a sokkal esélyesebb ausztrálokat és amerikaiakat is legyőzték (10-8 lett mindkét meccs ide), ám eztán a náluk gyengébbnek tartott kanadaiakkal szemben 8-7-re alulmaradtak. A nagy szomorúságban odalett a bronz is, hiszen Stieberék ezúttal nem tudták felülmúlni az amerikaiakat (9-11). Az aranyat a hollandok zsebelték be.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Stieber Mercédesz
  Női vízilabdázók