FONTOS


 

Élt a kapitány bizalmával
------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.08
------------------------------------------------------------

Egy emlékezetes pillanat
"A Primász-Pelle-Tiba háromszögelés tökéletesre volt fejlesztve, harmadjára Tiba dúlva-fúlva csak túljárt a kanadai kapus eszén. (2-1.) A Dunaújváros bajnokcsapatának csapatkapitánya az első negyed megpróbáltatásai után újra feltöltődött, levegőhöz jutott - íme az eredménye!"
Részlet az NS 2001. július 27-i számából
Vb-elődöntő: Magyarország-Kanada 4-3

Faragó Tamás kapitánykodása kezdetén kapta meg azt a lehetőséget, amelyre régóta várt, így hát gyorsan meg is ragadta azt. A válogatott behívó remek hatással volt játékára, önbizalmának szintén jót tett - ennek is hatására nem volt könnyű dolguk az őt őrizni próbáló védőknek. Tiba Zsuzsanna ugyanis a vízilabda legkegyetlenebb posztján, centerben találja fel magát leginkább: ha fizikálisan topon van, nehéz őt megtartani. Ezen felül az átlagon felüli gömbérzéke emeli a legjobbak közé, nemcsak a pozíció megtartásában képes elsőrangút nyújtani, hanem az akciózásában is az aktív középcsatárok közé tartozik. A munkája mellett vízilabdázó hölgy állandó tagja a sikert sikerre halmozó társaságnak, a margitszigeti Európa-bajnokságon és a fukuokai világbajnokságon egyaránt az első számú centere volt a csapatnak. A tavaly Perthben Világkupát nyert válogatottban is megtaláljuk a nevét, minthogy a ljubljanai kontinensviadalon is részt vett. Hazánk első számú társulatában, a BEK-ben ezüstérmet szerző Dunaújvárosi Főiskolában csapatkapitányi posztot is betöltő pólós Szlovéniában nem játszott csúcsformában (nem volt egyedül persze), nem adott ki mindent magából - a barcelonai világbajnokságon remélhetőleg újra régi fényében tündököl. Ez esetben már nem is érheti nagy baj a csapatot.

Rollán védett. A szlovéniai Eb-n a lelátón ülő csodakapus, Jesus Rollán visszatért válogatottjába. A spanyolok a románok, saját B-csapatuk és a kazahok előtt nyertek meg a hét végén egy tornát, amelyen a Reccóból Sabadellbe igazoló hálóőrt választották a legjobb kapusnak. Emellett Gabriel Hernández révén a legjobb játékosnak és a gólkirálynak járó elismerés is a spanyolok birtokába került.

Névjegy

TIBA ZSUZSANNA

Született: 1976. március 31., Budapest
Magassága: 174 cm
Testsúlya: 78 kg
Posztja: center (jobbkezes)
Eddigi klubjai: OSC, Vasas, BEAC
Jelenlegi klubja: Dunaújvárosi Fôiskola
Legjobb eredményei: Európa-bajnok (2001), Eb-2. (2003); vb-2. (2001); Világkupa-gyôztes (2003); junior Eb-3. (1994); 3 magyar bajnok (2001, 2002, 2003, Dunaújváros); 3x Magyar Kupa-gyôztes (2001, 2002, 2003, Dunaújváros); BEK-2. (2003, Dunaújváros), KEK-2. (2001, Dunaújváros)

VISSZATEKINTÔ - 1994
Rómában a nők mentették meg a magyar becsületet. A Dancsa, Eke, Huff, Kertész, Rafael, Rédei, Sipos, Stieber, Szalkay, Szremkó, Takács, Tóth G., Tóth N. alkotta csapat az első négy találkozóját lazán hozta, így a csoportmérkőzések utolsó fordulójában a hollandoktól elszenvedett 10-8-as vereség is a négy közé jutást jelentette. Az elődöntőben a hazaiakat, a fináléban a hollandokat győzték le lányaink 7-5-re, így 1973 után újabb vb-aranyat ünnepelhettünk.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Tiba Zsuzsa
  Női vízilabdázók