FONTOS


 

Visszatért világbajnok
------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.09
------------------------------------------------------------

Egy emlékezetes pillanata
"Rédei Kata gondolt egyet, s útnak indította a labdát. Úgy hat méterről. Szemben a kapuval. Bátran. Egy-két lövőcsellel. Whynter "megette” ezeket. Elindult balra. A labda pedig jobbra. Magasan, nagyon magasan. Félő volt, "beüti a fejét” a kapufába. De nem. Az ív káprázatos volt, pont célba ért a labda. Akciógól - a legjobb fajtából!"
Részlet az NS 2001. július 27-ei számából
Vb-elődöntő: Magyarország-Kanada 4-3

A ljubljanai Eb-n nézőként tekintette meg a finálét, ám a Formiconi-csapat győzelme után nagyot fordult vele a világ. Beszélgetett Faragó Tamás kapitánnyal, amiután megváltoztatta keserűségéből meghozott döntését (hosszú idő után a Világkupán nem lehetett ott a társak között, s eztán sem érezte a bizalmat), újra elkezdte az edzéseket és harcba szállt a válogatottságért. Harcba, mint egykoron, midőn vízilabdára adta a fejét, és feltett szándéka volt, hogy sikeres lesz a csapattal.
Kell-e mondani, az is lett. A Barcelonában fellépő társulatban Stieber Mercédesz és Szremkó Krisztina mellett csak ő mondhatja el magáról, hogy részt vett, mit részt vett, aktív szereplője volt az 1994-es római vb-diadalnak, emellett Eb-ken, Vk-kon gyűrte a rábízott centereket. Nem az a látványos játék jellemző rá, a cél szentesíti az eszközt elv alapján keseríti meg a középcsatárok életét, soha nem kíméli magát, róla akciógólt lőni a fehér holló kategóriába tartozik, inkább állítsanak ki, mondja magában.

Mindeközben támadásban sem lazsál, jól tudják, róla behúzódni nem életbiztosítás, hiszen irdatlan erejű lövéseivel szemben ritkán van ellenszerük a kapusoknak. Minden bizonnyal vízválasztó lehet életében ez a vb: ha bizonyít a kapitánynak, jó eséllyel pályázhat akár az olimpiai csapattagságra is. Ez rendkívül fontos lenne számára, hiszen egy ötkarikás medália bizony jól megférne az eddig begyűjtött címek közé.

Névjegy

RÉDEI KATA

Született: 1976. április 5., Budapest
Magasság: 178 cm
Testsúly: 75 kg
Posztja: védô (jobbkezes)
Eddigi klubjai: Vasas, BVSC, Athlon Palermo (olasz), BVSC, Nettuno (olasz)
Jelenlegi klubja: Athlon Palermo
Legjobb eredményei: világbajnok (1994), vb-2. (2001); Európa-bajnok (2001), Eb-2. (1995); Vk-3. (1995); junior Eb-3. (1994); magyar bajnok (1993, BVSC)

Jegyek. Miután a szervezők bevallottan arra törekszenek, hogy a mérkőzéseket bárki megnézhesse, az árak egyáltalán nem borsosak. A csoportmérkőzésekre valamennyi helyre egységes, 5 eurós áron kaphatóak a biléták. A nyolcad- és negyeddöntőket 10 euróért lehet megtekinteni, az elődöntőkért, valamint a női fináléért 15 eurót kérnek. A férfidöntőre 10, 20 és 30 euróért lehet majd jegyet vásárolni.

VISSZATEKINTÔ - 1998
Jól indult a perthi vb a Kemény-csapat számára: a jugókat 7-4-re, az olaszokat 11-7-re győzte le. Az irániak elleni 16-2 után újabb laza meccs (Kazahsztán 17-3), majd a horvátok elleni 9-8 volt soron, az oroszoktól elszenvedett 12-11-es vereség nem számított. Az elődöntőben az ausztrálok nem jelentettek akadályt (10-5), ám a fináléban a spanyolok 6-4-re nyertek. A Benedek, Fodor, Kásás, Kiss G., Kovács Z., Kósz, Molnár, Märcz, Steinmetz B., Tóth F., Varga I Zs., Vári, Vincze alkotta csapat így ezüstérmes lett.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Rédei Katalin
  Női vízilabdázók