FONTOS


 

Még három nap a barcelonai világbajnokságig
Döntések kiváló sorozata

------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.10
------------------------------------------------------------

Egy emlékezetes pillanata
"Faragó Tamás címvédő csapata a várakozásoknak megfelelően vasárnap a házigazdák amatőrtársulatát, a szlovénokat, hétfőn pedig a Sós-Drávucz-Sipos-Kisteleki tengely (utóbbi, 1983-as születésű pólós hat gólig jutott a két meccsen!) remeklésének hála a közepes erősségű spanyolokat gyűrte maga alá."
Részlet az NS 2003. június 10-ei számából
Eb-csoportmérkőzés: Magyarország-Spanyolország 8-4

Kisteleki István, az Újpest egykori futballedzője, a sikeres üzletember tudta, hova viszi a lányt… Kézen fogta 11 esztendős Dórikáját, kivitte Rómába, és megtekintette vele a világbajnoki döntőt. Stieber Mercédeszék parádéztak a vízben, 7-5-re győzték le a hollandokat, a sportág első és eleddig utolsó női aranyát nyerték. Az úszással, majd kosárlabdázással foglalatoskodó lánykának óriási élmény volt ez a találkozó (nem csak neki amúgy…), el is határozta gyorsan, kipróbálja ő is a pólót. Kell-e mondani, hamar kiderült, mindez kiváló döntésnek bizonyult, hiszen azon nyomban látszott, kitűnő érzéke van ehhez a játékhoz. Az utánpótlás-válogatottban rögvest meghatározó szerepet szántak neki - élt a bizalommal. Legemlékezetesebb győzelme az 1998-as junior Európa-bajnoki diadal, amire rá egy esztendővel a felnőttek kontinensviadalán, a pratói versenyen is vízbe ugorhatott. A pesti Eb-t a vb-hez hasonlóan kihagyta, igaz, folyamatosan ott volt a legjobbak között. Az áttörést ez az esztendő jelentette számára: Faragó Tamás lehetőséget adott neki a ljubljanai Eb-n! A kapitány maga tapasztalta, mennyit fejlődött az évek során szélsője, határozottabb, kiismerhetetlenebb lett, miközben a gyorsasága fikarcnyit sem kopott. Ahogy mondta: kiharcolta a helyét a barcelonai csapatban. Így megesett az, amire talán egykoron maga sem gondolt, kilenc évvel a fentebb említett római élmény után ő is ott lehet egy vb-n. És ha még az eredmény is Rómát idézné…

Névjegy

KISTELEKI DÓRA

Született: 1983. május 11., Budapest
Magasság: 173 cm
Testsúly: 60 kg
Posztja: jobbszélső (jobbkezes)
Eddigi klubjai: BVSC, OSC, Szentes
Jelenlegi klubja: BVSC-Felina
Legjobb eredményei: Eb-2. (2003); junior Európa-bajnok (1998), 2x junior Eb-2. (2000, 2002), junior vb-3. (1999); magyar bajnok (2000, Szentes), 3x magyar bajnoki-2. (2001, 2002, 2003, BVSC), Magyar-Kupa-győztes (2000, Szentes), BEK-3. (2000)

Változás Egyelőre nem tudni, hogy miért, de változott a program! A szervezők átvariálták a mérkőzések sorrendjét, aminek eredményeképpen Kemény Dénes csapata két reggeli meccse helyett is délután ugrik vízbe, az első nap például a horvátok elleni csata 16 órakor kezdődik. Lapunk a részletes programot a vasárnapi számban megjelenő, négy oldalas vb-mellékletben közli.

VISSZATEKINTÔ - 1998
Perthben a hölgyek remekül kezdtek, 11-10-re győzték le az olaszokat, majd a csoport második helyén zártak (Spanyolország, 11-3, Kazahsztán 13-4, Hollandia 4-7, Görögország 9-6). A túloldali kavalkád az ausztrálokat dobta a mieink elé a negyeddöntőben. Lányainknak nem volt esélyük (5-8), sőt a kanadaiaktól elszenvedett vereség (5-7) után csak a 7. helyért játszhattak. Ott nyertek az amerikaiak ellen (10-7), majd hitetlenkedve bámulták, hogy az eleinte bukdácsoló olaszok aranyat szereznek.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Kisteleki Dóra
  Női vízilabdázók