FONTOS


 

Még 1 nap a barcelonai világbajnokságig
A felejthetetlen büntető

------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.12
------------------------------------------------------------

…egy Szremkó Krisztina által kiharcolt négyméteres hivatott fokozni az őrültséget. Ehhez a biztos kezű ítélet-végrehajtó, Györe Anett állt oda, így 26 másodperccel a vége előtt 10-9-nél újra magyar előnyt regisztrálhattunk.
Részlet az NS 2003. június 8-ai számából
Eb-csoportmérkőzés: Magyarország-Hollandia 10-9

Vitathatatlan, nincs könnyű dolga. Édesapja, Györe Lajos (ő volt az, aki "megfertőzte” a vízilabdával, ő vitte le némi unszolás után először a lányát az uszodába, aki eleinte a felnőttek mellett meghagyott kis sávban lubickolt) a válogatott edzője, Faragó Tamás szövetségi kapitány legfőbb segítsége, azaz esetében fennáll az esély, hogy protekcióval "vádolják”. Éppen ezért kettőzött erővel kell küzdenie, harcolnia - szó se róla, becsülettel meg is teszi ezt. A ljubljanai Európa-bajnokság minden bizonnyal kitörölhetetlen emlék számára: mert igaz ugyan, hogy két esztendeje fényesebb medáliát, aranyat akasztottak a margitszigeti kontinensviadalon a nyakába (mindemellett tagja volt a tavaly Világkupát nyert társulatnak is), ám Szlovéniában végképp elfogadtatta magát mindenkivel. A hollandok elleni, a négy közé jutás szempontjából rendkívüli fontossággal bíró összecsapáson nem csak triplázni tudott, ő volt az, aki 9-9-nél minden szemrebbenés nélkül odaállt a négymétereshez, és győzelemhez segítette csapatát.

A gratuláló, puszikat adó társak akkor mindennél többet jelentettek számára… Szerelőkészsége remek, átlövései is egyre hatékonyabbak, nem ijed meg, ha esetenként centerbe kell beúsznia, fejlődése töretlen. Élete első felnőtt-vb-jén további tapasztalatokkal (és reményeink szerint éremmel!) gazdagodhat.

Névjegy

GYÖRE ANETT
Született: 1981. december 10., Budapest
Magassága: 173 cm
Testsúlya: 75 kg
Posztja: védô (jobbkezes)
Klubja: BVSC-Felina
Legjobb eredményei: Európa-bajnok (2001), Eb-2. (2003); Világkupa-gyôztes (2002); junior Európa-bajnok (1998), junior Eb-2. (2000), junior vb-3. (1999); 3x magyar bajnoki 2. (2001, 2002, 2003, BVSC); 2x MK-2. (2002, 2003)

VISSZATEKINTÔ - 2001

Faragó Tamás csapata szenzációsan menetelt Fukuokában. A vb előtt Eb-t nyerő hölgyek a kanadaiakat 5-4-re, a japánokat 9-3-ra, a görögöket 8-5-re, az ausztrálokat 4-3-ra, a hollandokat pedig 9-4-re győzték le. A negyeddöntőben a kazahok, az elődöntőben a kanadaiak voltak az áldozatok (12-5 és 4-3). A nagy sorozatnak a döntőben az olaszok vetettek véget (3-7), így a Dancsa, Drávucz, Pelle, Primász, Rédei, Sipos, Sós, Stieber, Szép, Szremkó, Tiba, Valkay Á., Valkay E. alkotta társulat ezüstöt nyert.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

LINKEK

  Györe Anett
  Női vízilabdázók