FONTOS


 

Alakulóban a Faragó-csapat
Gyöngyösi a Vasasban


"Karizmatikus személyiség, aki mindig érti, hogy mi történik a vízben". Ez a kijelentés dr. Faragó Tamástól származik, a megnevezett pedig nem más, mint az egykori válogatott pólós, Gyöngyösi András.

"Szimpatikus, jó edző, aki szimpatikus terveket sző". Ez a "Tojás" becenévre hallgató játékos véleménye a "Tonó" elnevezésű mesterről.

Csoda-e, hogy a kölcsönös pozitív megnyilvánulások után együtt folytatják? Az olaszországból, a Pro Recco csapatából hazatérő Gyöngyösi ugyanis a Faragó által edzett Vasasban folytatja nem kis sikerű pályafutását.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megegyezni vele. Nem mai gyerek, de még most is csodálatos képességekkel rendelkezik, a támadások szervezésében nagyon sokat segíthet. No és az sem mellékes, hogy az esetleges vereségek után lesz rajtam kívül még egy olyan ember, akinek nem lesz jó a kedve" - vélekedett dr. Faragó Tamás, az angyalföldi együttes edzője. Persze, ez utóbbira - mármint a vereségekre - nem is gondolnak a piros-kékek. Amolyan Honvédos taktikára készülnek, ahol Tóth Imre, a másik nagy öreg (a játékán ez csöppet sem látszott, sőt...) fogja össze a társaságot. Vezényletével Magyar-kupa győzelemig menetelt az egykori "Szpari" (újabban Honvéd-Domino), azaz, bizonyítást nyert a jó az öreg a háznál elmélet.

Egyébként - Gyöngyösit leszámítva - a fiatalok kerültek előtérbe a csapatnál. A távozó Regős Ádám, Felvégi Péter, Berezvai Ferenc trió helyére a BEAC-ból a 21 esztendős balkezes Ágner Zoltán, az UTE-ból a 19 éves Katonás Gergő, míg az Egerből a sokak által csábított, 1976-os születésű Lehmann István érkezhet. Az említettekkel sikerült megállapodnia a Vasas vezetőinek, már "csak" a klubokkal való egyezkedés van hátra. Méhes Jenő szakosztályvezető elmondta, hogy nagyon szívesen látták volna csapatukban a válogatott Biros Pétert is, akinek korrekt szerződést kínáltak, ám ő végül a horvát Primorje Rijekát választotta. A kapusposzton akadnak még kérdések, Kökény Balázs mellé (elé?) keresnek jelöltet. Tökéletes megoldásnak tűnhet az újpesti válogatott Kovács Zoltán személye, Méhes sem titkolja, szó van a kiváló hálóőr szerződtetéséről.

És hogy milyen lesz a jövő Vasasa? Lássuk, hogy vélekedik erről a friss szerzemény, a sok mindent megélt Gyöngyösi András: "Jó lesz! Nem levezetni jöttem, magas szinten szeretném még űzni a sportágat minimum egy évig, ezért jó csapatban akarok szerepelni. A Vasas pedig ilyen együttes. Sohasem mondom azt, hogy a második vagy a harmadik helyezés a cél, mindig nyerni akarok. Kijelenthetem tehát: a Fradi és a BVSC után a Vasassal is bajnok akarok lenni!"

(amler), Nemzeti Sport 1999. augusztus 26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999