FONTOS


 

Schiller Opel nemzetközi férfitorna
Becsej: áramszünet a vízben is



Kásás mester intelmei az utolsó negyedben már nem segítettek
Fura meccs volt. Mármint a csütörtök esti FTC-Becsej (jugoszláv) randevú, a Szőnyi úti nemzetközi férfitorna első találkozója. Sokáig úgy tűnt, a Bajnokok Ligája ezüstérmes jugoszlávok könnyedén legyűrik a két Európa-bajnokát vesztő FTC-t (Fodor és Steimetz Barna Olaszországba szerződött), ám a plávik három negyed után mintha sztrájkba kezdtek volna. Hét háromra vezettek ekkor.

Hét hét lett a vége.

A látványos győzelemből így lett kínos döntetlen. Persze a teljes képhez hozzátartozik, hogy a jugoszláv bajnok négy válogatottja - köztük a magyar válogatott Vincze Balázs - pihent, vagy csupán egy-egy percet volt vízben. A fura találkozó egyik legjobbjának Tóth László bizonyult, aki az óbecsei szereplés előtt a Ferencvárosban pólózott. "Ha arra gondol, nem mozdult meg bennem semmi, a meccs közben amúgy sincs idő az érzelgősségre" - válaszolta a találkozó után Tóth arra a kérdésre, hogy nem érzett-e nosztalgiát a Fradi elleni meccsen.

Kásás Zoltán (ő is FTC-kötődésű) a Naftagas-Becsej trénere többek között azzal magyarázta a halovány utolsó negyedet, hogy a csapata csupán néhány hete kezdte a felkészülést, ráadásul csütörtök óta edzésük sem volt, lévén az óbecsei uszodában áramszünet van. A vízben is az volt az utolsó negyedben.

A rangos pólótorna második találkozóján a bajnok BVSC-Brendon a beugró BEAC-cal meccselt. (Az egyetemisták csak azért jöhettek a Szőnyi útra, mert a horvát Mlados és a szintén horvát Splitska Banka lemondta a részvételt.) A BVSC úgy is biztosan nyert, hogy egyelőre bekkhiánnyal küszködik. Monostori Olaszországba szerződött, Németh Zsolt pedig eltörte a lábát. Focizás közben sérült meg, s egy ideig nem számolhat vele Gerendás György, a BVSC edzője. Az est zárótalálkozóján a Vasas-Plaket a Honvéd-Dominóval küzdött. A honvédosok már 6-3-ra is vezettek, ám végül döntetlennel zárult a mérkőzés. A Vasasban Vári, és Regős, valamint az itt debütáló Gyöngyösi András remekelt, a Honvédban pedig Bárány.

Schiller Opel nemzetközi férfitorna, Szőnyi út

FTC-Thomas Jeans-Naftagas-Becsej 7-7 (1-3, 1-2, 1-2, 4-0). Ld: Székely 2, ill. Vaszovics 3, Tóth L. 2. BVSC-Brendon-BEAC-Intruder 10-5 (1-1, 5-1, 1-3, 3-0). Ld: Ibolya 3, ill. Povázai 2. Honvéd-Domino-Vasas-Plaket 12-12 (5-3, 1-3, 2-4, 4-2). Ld: Bárány 4, Péter 2, ill. Vári 4, Regős Á., Gyöngyösi 3-3

Jugoszlávia - Kibabráltak a Budvanszkával

A Budvanszka Rivijera férfi pólócsapatának vezetősége enyhén szólva kibukott a Jugoszláv Vízilabda-szövetség döntésén, a montenegrói klub nyílt levélben hívta fel a figyelmet a méltánytalanságra. Hogy pontosan mi történt? A szövetség nem nevezte a LEN-kupába a Budvanszkát, noha a csapat a harmadik helyen végzett a jugoszláv bajnokságban, azaz: jogot nyert az indulásra. Jogot nyert, ám a negyedik csapat indulhat a nemzetközi kupasorozatban. A montenegróiak levelükben nem politizálnak, ám van aki szerint politikai töltete van annak, hogy kibabráltak a Budvanszka Rivijerával (a jugoszláv-montenegrói viszony nem tökéletes, mindez a NATO bombázások idején is megmutatkozott).

A Jugoszláv Vízilabda-szövetség egyelőre nem indokolta meg, hogy miért ejtette a Budvanszkát. Annyi azért mégis kiderült: a nevezési határidő lejárta előtt 15 perccel döntött úgy a testület, hogy nem nevezi a budvai csapatot. A Budvanszka vezetősége szerint nem csak erkölcsi, anyagi kár is érte az egyesületet, a következményeket pedig a pólószövetségnek kell vállania.

Gyanítható, lesz még folyatása az ügynek.

ELNÖKSÉGI. Október 26-án 16 órától a Hajós Alfréd uszoda tanácstermében tartja következő ülését a Magyar Vízilabda-szövetség elnöksége. A megbeszélésen várhatóan a kellemes témák mellett - Eb-győzelem, Világkupa-elsőség - kellemetlen dolgok is szóba kerülnek, ugyanis a szövetség vezetősége az anyagi gondok miatt hitelfelvételre kényszerül.

(sal, szondi), Nemzeti Sport 1999. október 22.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999