FONTOS


 

A csapatok éltek a vétójogukkal
Dr. Kiss Ottó törölve...


Kedden este még bizonytalan volt, szerdára eldőlt: levették a játékvezetői listáról dr. Kiss Ottót, a Magyar VÍzilabda-szövetség korábban leváltott ügyvezető igazgatóját. A döntést a csapatok hozták meg, mondhatni, éltek vétójogukkal. A szabály szerint ugyanis, ha egy játékvezetőt az első osztályú mezőny ötven százaléka nem lát szívesen a medence partján, akkor automatikusan kikerül a bírói keretből. Nos, dr. Kiss Ottót öt csapat, azaz a mezőny fele kihúzta a listáról. Mindez azt jelenti, hogy Kiss ebben a bajnoki szezonban nem szerepelhet a férfibajnokság találkozóin. A törlés persze felveti, Kiss ezek után vezethet-e nemzetközi találkozókat?

-- Hazai mezőnyben nem alkalmazott játékvezetőt nem gyakorlat nemzetközi meccsekre jelölni -- mondja Pázmány Gábor, a Magyar Vízilabda-szövetség főtitkára.

+ Hogyan minősítené a csapatok döntését?

-- Nem szeretném különösebben minősíteni, mindössze annyi történt, hogy az egyesületek éltek a szabályok adta jogukkal.

+ Más bírót is kihúztak a listáról?

-- Nem.

+ Van aki azt mondja, Kisst megbüntették a csapatok, méghozzá azért, mert ügyvezető igazgatóként bizonyos körökben nem volt túl népszerű.

-- Ezt a kérdést a csapatok képviselőinek kellene feltenni...

+ Nem találja furcsának, hogy Kiss hétfőn, az FTC--Világválogatott mérkőzésen még jó volt, kedden pedig kiderül, nem üti meg az első osztály szintjét?

-- Az FTC--Világválogatott mérkőzés, mint a nevéből is kiderül, nem szövetségi rendezvény volt...

A nap folyamán dr. Martin György, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke kijelentette: jövőre egyetlen nemzetközi eseményre sem jelölik dr. Kiss Ottót, aki a következőket mondta a távirati irodának:

-- Velem még senki semmilyen formában nem közölt ezügyben semmit, ezért érdemben nem is tudom kommentálni a történteket. Annyit azért elmondanék: jónéhány olyan klubról tudom, hogy kihúzta a nevemet a listáról, amelyik a kilencvenes évek első felében, amikor a tétmeccsek előtt még volt ilyesmire lehetőség, kifejezetten kérte közreműködésemet egy-egy kupa--, vagy bajnoki döntőn.

(sal), Nemzeti Sport 1999. október 28.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999