FONTOS


 

Volt újpestiek csúcstalálkozója Dubrovnikban
Kiss: nászút után gólok


Sikeresen debütált az olasz Canottieri Napoli pólócsapatában az Európa-bajnok Kiss Gergely, valamint a LEN-kupa-győztes UTE egykori centere, Binder Szabolcs. A két magyar játékos a LEN-kupa selejtezőjében Isztambulban ment vízbe, ahol a Canottieri a német Duisburg, a török Enka Istanbul és az orosz Kazany ellen harcolt a továbbjutásért. Sikeresen, mert mindhárom találkozóját megnyerte a nápolyi együttes - Kiss és Binder közreműködésével.

- A nászutam után öt napom volt arra, hogy felkészüljek a törökországi szereplésre, ehhez képest nem ment rosszul a játék - mondta Kiss Gergely. - Fizikailag van még mit behoznom. Megmondom őszintén, annak jobban örültem, hogy Binder Szabolcs kiválóan sszerepelt, elfogadták a többiek. Ez fontos, hiszen ő még nem játszott külföldi csapatban.

- Ön viszont igen, a szintén nápolyi, Bajnokok Ligája-győztes Posillipóban, ahol Kásás mellett most éppen Steinmetz Barnabás a másik magyar. Egyszóval: nem érzi visszalépésnek, hogy a Canottieribe igazolt?

- Egyáltalán nem, bár az kétségtelen, hogy a Canottieri nem hasonlítható a Posillipóhoz. A vezetőség azt szeretné, hogy bekerüljünk az olasz bajnokságban a legjobb négy közé. Szerintem reális ez a terv. Ehhez persze várhatóan a Florentiát vagy a Pescarát kell megelőznünk. A Roma és a Posillipo más kategória.

- A LEN-kupa következő körében sem lesz könnyű dolguk.

- Jól belehúztunk a sorsolásnál. Dubrovnikba utazunk, a helyi Jug - amely roppant erős -, a LEN-kupán második görög Patrasz, a jugoszláv Crvena zvezda és a francia Tourcoing vár ránk. Jelenleg csak a francia csapat elleni győzelemben vagyok biztos. Ismerem a riválisokat, hiszen a Patraszt a LEN-kupa döntőjében legyőztük az Újpesttel, de ugyancsak a LEN-kupában találkoztunk, és nyertünk a jugoszláv Crvena zvezda és a horvát Jug ellen is. A Jug már csak azért is kemény dió lesz, mert dr. Molnár Tamás is ott játszik. Vele - Binder Szabolccsal együtt - tavasszal még egy csapatban játszottunk Újpesten. Fura lesz ellene játszani.

(sal)

Horvátország

Biros remek bemutatkozása


Splitben és Rijekában lejátszották a Horvát Kupa nyolcaddöntőjét. Splitben öt, Rijekában négy csapat vett részt a selejtező tornán. A Jug Dubrovnik, valamint a címvédő és bajnok, Mladost Zagreb - mint a legutóbbi bajnokság döntősei - automatikusan kvalifikálták magukat a negyeddöntőbe. Splitben, a várakozásoknak megfelelően, a Bajnokok Ligája-győztes Splitska Banka diadalmaskodott (a volt ferencvárosi Nagy Sándor csapatáról van szó), Rijekában pedig a házigazda Primorje, amelynek soraiban igen jól teljesített a két magyar játékos, az új szerzemény Biros Péter, valamint Gál András. Biros a Kvarner elleni találkozón játszott a legjobban, a 13-7-es rijekai győzelemmel záruló mérkőzésen három gólt dobott.

Horvát Kupa, nyolcaddöntő. Spliti csoport: 1. Splitska Banka 8 pont, 2. Jadran 4 (35-26), 3. Solaris 4 (31-33), 4. Medvescsak 4 (31-42), 5. Zadar 0. Rijekai csoport: 1. Primorje 6, 2. Dubrovnik Pro Cro 4, 3. Mornar 2, 4. Kvarner 0. A negyeddöntő párosítása: Jadran-Primorje, Mladost-Solaris, Dubrovnik Pro Cro-Jug Dubrovnik, Splitska Banka-Mornar. Az első mérkőzést november 6-án, a visszavágót 13-án kell megrendezni.

*

A horvátok két csapattal indulnak a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a bajnok Mladost Zagreb mellett a BL címvédője, a Splitska Banka szerepel a legrangosabb kupatornán. Dragan Matutinovics, a splitiek edzője szerint a legnehezebb csoportba került a csapata, de mint BL-győztesnek illik továbbjutnia. Ozren Bonacsics, a Mladost Zagreb trénere viszont elégedett a csopotbeosztással. Szerinte a Mladost mellett a BVSC-Brendon jut tovább a Bajnokok Ligájába.

(heka)

(csinta), Nemzeti Sport 1999. november 4.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999