FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért
Felborult a papírforma!



Dr. Szabó Zoltán (labdával) két gólt lőtt a Honvédnak
UTE-Taxi 2000-Honvéd-Domino 8-7 (1-2, 2-1, 3-1, 2-3)

Hajós Alfréd uszoda, 500 néző. V: Székely, Marjai

UTE: NÉMETH ZS. - DR. SZABÓ Z. 2, Varga P., Kéri 1, Molnár P., Tromler, VARGA D. 1. Cs: Szabó G., Kollár 1, Benczúr 1, AMBRUS 2, Varga Z., Maklári. Edző: Godova Gábor

HONVÉD: Nemes 1 - BERECZKI 2, Bárány, Ofner 1, Péter 1, Takács A. 1, Sugár 1. Cs: Varga Zs., Gombos. Edző: Kovács István

Gól - emberőnyből: 8/4, ill. 12/5

Négyméteresből: 1/1, ill. 1/1

"Hullámzó a csapat játéka, hol így, hol úgy teljesít."

A szavak a Honvéd edzőjétől, Kovács Istvántól származnak. A sok mindent megélt mester a találkozó előtt nyilatkozott így. Csapata a KEK selejtezőjében imponáló játékkal tette a dolgát, úgy, hogy a roppant erős spanyol Barcelonát is legyőzte, ám a bajnokságban két fontos rangadón is alulmaradt. A Vasas és az FTC is átgázolt rajta, így lépéshátrányba került a rájátszásba jutásért folyó harcban.

A másik oldalon, az Újpestnél talán még rosszabb a helyzet, már ami az eredményességet illeti. A lilák elbúcsúztak a LEN-kupától, és a hazai vizeken is hullatták a pontokat, igaz, náluk más a helyzet, hiszen teljesen kicserélődött a játékosállomány, a válogatott pólósok helyett a fiatalok kerültek előtérbe. Egyszóval most sem ők voltak az esélyesek.

Aztán felborult a papírforma...

De ne szaladjunk ennyire előre!

Már csak azért sem, mert az első hét perc 2-1-es Domino-vezetéssel zárult. És ebben óriási szerepe volt a vendégek kapusának, Nemes Gábornak. Most az olvasó azt várná, hogy itt a hálóőr védéseiről, bravúrjairól írjunk, no de - annak ellenére, hogy Nemes ebben a negyedben tényleg egészen jól hatástalanította a lövéseket - ezúttal másért kell megdicsérnünk. Két másodperccel a dudaszó előtt, 1-1-es állásnál ugyanis Nemes, úgy minden mindegy alapon, elhajította a Mikasát a másik kapu felé, és a labda óriási meglepetésre Németh mögött kötött ki.

Elképesztő potyagól, de Németh nem tört meg, sőt, felpaprikázta az eset. Akárcsak az egész újpesti csapatot. A második negyedben előbb egyenlítettek (Ambrus és dr. Szabó emberelőnyből lőtt góljára csak Bereczki tudott válaszolni, szintén forból), a folytatásban aztán elsöprő lendülettel állva hagyták ellenfelüket. Kéri gólja után Ofner még betalált, ám Kollár húzását és Ambrus lövését nem követte válasz, így kétgólos lett a lila előny. Különösen ez utóbbi találat érdemel szót, hiszen Ambrus nem sokkal előtte nagyon fontos szituációban emberelőnyben lóbálta ki a saját kezéből a labdát, ám a következő támadásnál volt mersze újra próbálkozni - sikerrel.

És a lila henger ezzel még nem állt meg. Az utolsó játékrészben Benczúr tíz méterről lőtte ki a felső sarkot (nemes bosszú Némethért, nemes bosszú Nemesen...), a csapatkapitány, dr. Szabó pedig a jogos négyméterest zúdította be. Elképesztő fölénnyel, 8-4-re vezettek Godova Gábor tanítványai.

Ki hitte volna?!

A Honvéd játékosainak semmi sem sikerült, Péter Imréék nem tudtak mit kezdeni a rendkívül jól záró UTE-fallal, no és a kapuban brillírozó Némethtel. A vége úgy lett 8-7, hogy az utolsó fél percben kétszer még betalált a vendégegyüttes, ám ettől csöppet sem lettek boldogabbak.

Mint ahogy Kovács István sem repdesett az örömtől az uszoda sarkában. Erre valószínűleg ő sem számított...

Godova Gábor: - Örülök, hogy ilyen arca is van a csapatnak.

Kovács István: - Mint mondtam, nagyon hullámzó a csapat játéka. Sajnos, ma rossz napot fogtunk ki, hiányoztak a nyerő emberek.

(amler)

A MECCS...

...EMBERE

Az UTE kapusa, Németh Zsolt ritkán látható potyagólt kapott a riválisától. Bosszankodott is rettenetesen, ám utána elkezdett védeni. De nagyon! Sorra hárította a kapujára zúduló bombákat, és közben még arra is maradt energiája, hogy hangos szóval (a szurkolói buzdítás mellett is hallható hangon) vezényelje a társak védekezését. A végén már mosolygott a vele farkasszemet néző Honvéd-játékosokra, akiket talán ez még inkább elbizonytalanított. Nem vitás, az Újpest nyerőembere volt ezen a napon.

...HIÁNYZÓJA

Most már végérvényesen kiderült, hogy a Honvéd együtteséből a tavalyi gólkirály nagyon hiányzik. Tóth Imre nélkül a csapat vergődik a rangadókon, nincs, aki összefogja, irányítsa a többieket. A sokszoros válogatott játékos egyébiránt hétfőn kezdi el az edzéseket, és ha minden jól megy, január közepén újra ott lehet a többiek között. Már nagyon várják...

BEAC-Intruder-FTC-Thomas Jeans

5-10 (2-3, 0-2, 0-1, 3-4)

Szőnyi út, 100 néző. V: Pásztor, Bors

BEAC: TORY - PETROVICS 2, dr. Halász, Max, Felvégi, Povázai 1, NAGY L. 1. Cs: Tomcsányi, Nagy D., Dobricza 1, Simonyi, Békés. Edző: Fekete Szilveszter

FTC: Kósz - Kiss Cs., Balogh G. 1, SZÉKELY 2, Steinmetz Á., TIBA 3, Hesz 1. Cs: Vogel, MATAJSZ 2, Haufe 1, Dodog, Takács A. Edző: Vad Lajos

Gól - emberelőnyből: 4/2, ill. 11/7

Négyméteresből: 1/1, ill. 1/0

A BEAC kezdte jobban a találkozót, az első gólt az egyetemisták lőtték, igaz, ezt követően a Fradi zsinórban három gólt szerzett. A második negyed vége előtt öt másodperccel Felvégit reklamálás miatt cserével végleg kiállították. A térfélcserét követően hosszú gólcsend következett, amit a ferencvárosiak törtek meg. A gólzáporos utolsó játékrészben Dobricza vétette magát észre: először 12 méterről lőtt gólt, majd reklamálás miatt őt is cserével végleg kiállították. A Fradi jobb védekezésének köszönheti a győzelmét.

Fekete Szilveszter: - Jól játszott a csapat, ha hat három után kihasználjuk a lehetőségeinket, szorosabbá tehettük volna a mérkőzést.

Vad Lajos: - Ez is megvan.

(könczöl g.)

Szolnoki VSC-UVMK-Bau System Eger

5-7 (2-3, 1-3, 1-1, 1-0)

Szolnok, 200 néző. V: Bátori, Vajda

SZOLNOK: Sűrű - Krasznai B., Cseh S. 2, Kiss Z., VARGA T. 2, Lukács 1. Cs: Fazekas, Süveges. Edző: Mohi Zoltán

EGER: JÁSZBERÉNYI - dr. Áncsán, Pszota 1, TÓTH P. 2, CSÁNYI 2, Hajós, KOVÁCS R. 1. Cs: Szabó G., Pulay, Bánhidy 1. Edző: Gyulavári Zoltán

Gól - emberelőnyből: 6/1, ill. 7/3

Négyméteresből: 3/1, ill. -

A sérülések és betegségek miatt tartalékosan felálló Eger ellen egy nullra, majd kettő egyre is vezetett a Szolnok. Ekkor ziccert hibázott Cseh, amit két góllal büntettek Csányiék. A folytatásban a statikus játékot nyújtó hazaiak egy egész mérkőzés megnyerésére elegendő lehetőséget puskáztak el, míg az egriek kihasználták adódó helyzeteiket. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy háromgólos vendégvezetésnél a hazaiak edzője, Mohi Zoltán a medencébe rúgott egy, a kispadnál heverő nejlonzacskót. Bátori játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel a magáról megfeledkező szolnoki edzőnek.

Mohi Zoltán: - Saját magunkat vertük meg.

Gyulavári Zoltán: - Duplán értékes ez a siker, mert játékosaink nagy része influenzásan játszott.

(néder)

Az állás
1. FTC 6 6 - - 59-27 12
2. BVSC 5 5 - - 60-26 10
3. Vasas 5 3 2 - 54-34 8
4. Honvéd 6 3 - 3 48-45 6
5. UTE 6 2 2 2 51-49 6
6. Eger 6 2 2 2 41-44 6
7. Szentes 6 3 - 3 42-52 6
8. Szolnok 6 2 - 4 39-60 4
9. KSI 6 - - 6 35-61 0
10. BEAC 6 - - 6 33-63 0

Olaszország

Kásásnak köszönhetik

Kásás Tamás szinte egymaga győzte le az Universo Bolognát az olasz férfi vízilabda-bajnokság 4. fordulójának előrehozott mérkőzésén. A Posillipo Napoli magyar sztárja öt gólt vállalt csapata 9-7-es győzelméből, és a tudósítások szerint a nápolyi csapat egyértelműen neki köszönheti a három pontot. Kásás különösen akkor szerzett döntő érdemeket a sikerben, amikor 6-6 után két gyors találattal jelentős előnyhöz juttatta a vendégcsapatot. Steinmetz Barnabás, a Posillipo másik magyar pólósa egy gólt dobott.

Az olasz bajnoksággal kapcsolatos hír, hogy a http://diretta.iol.it/pallanuoto/ internetes címen ezentúl minden fordulóban egy találkozó élőben követhető a világhálón.

Olasz bajnokság. 4. forduló, előrehozott mérkőzés: Universo Bologna-Posillipo Napoli 7-9 (1-3, 2-1, 4-4, 0-1)

(A forduló többi mérkőzéséről hétfői számunkban számolunk be).

Nemzetközi női torna, Berlin

2 meccs, 49 gól

Győzelemmel kezdett a magyar női pólóválogatott a Berlinben zajló nemzetközi tornán, a dr. Tóth Gyula által irányított együttes Csehország ellen diadalmaskodott. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, a csehek még gólt sem tudtak lőni a magyar válogatottnak. A torna másik mérkőzése már szorosabban alakult, a házigazda németek nyolc góllal verték meg Nagy-Britannia legjobbjait. A második fordulóban is könnyed győzelmet aratott a magyar válogatott, az ügyeletes áldozat, Nagy-Britannia együttese volt (21-4).

Nemzetközi női torna, Berlin, 1. forduló. Magyarország-Csehország 28-0 (8-0, 7-0, 6-0, 7-0), Németország-Nagy-Britannia 13-5 (2-0, 5-2, 2-1, 4-2). 2. forduló. Magyarország-Nagy-Britannia 21-4 (6-0, 6-2, 5-1, 4-1), Németország-Csehország 31-6 (6-2, 8-1, 10-2, 7-1).

(misur), Nemzeti Sport 1999. december 5.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999