FONTOS


 

Férfibajnokság a Dreher-kupáért
Búfelejtő BVSC-győzelem


Honvéd-Domino-BVSC-Brendon 7-8 (1-1, 3-1, 1-4, 2-2)

Kőér utca, 500 néző. V: Kosztolánczy, Juhász

HONVÉD: Pelle - Gombos, Jäger, Varga Zs. 1, BÁRÁNY 1, Ofner 1, PÉTER 2. Cs: SUGÁR 2, Takács A. Edző: Kovács István

BVSC: Szécsi - TÓTH F. 2, Dala, Ibolya 1, MÄRCZ, Varjas 1, Németh Zs. Cs: MADARAS 1, Petik 1, Fülöp 1, Dabrowszki, Dávid 1. Edző: Gerendás György

Gól - emberelőnyből: 7/1, ill. 8/3

Rangadó.

Nem jó előjel a Honvéd számára. Ráadásul az ellenfél a BVSC, amely nemigen szokott kétszer egymás után bajnokit veszíteni. (Legutóbb a Fraditól kapott ki). Így is indul a mérkőzés. A hazaiak első és második támadását könnyűszerrel hárítják, a túloldalon pedig Tóth Frank biztos kézzel értékesíti a megítélt emberfórt. Aztán sokáig semmi. Az ötödik percben Ofner unja meg a Domino gólképtelenségét. Szépen fordul le Märczről, annak rendje és módja szerint ereszti el a lövést, Szécsi kezéről pedig becsorog a labda a kapuba.

Megtörik az átok. A második negyedben már nem is kell ennyi időt várniuk a hazai szurkolóknak. Varga Zsolt pattint okosan a vízre, majd Bárány csavar úgy, ahogy egy jó centerhez illik. Hátul továbbra is jól teljesítenek Kovács István tanítványai, Pellével az élen biztosan állják a sarat. Előnyből aztán csak farag a hátrányból valahogy a vasutas, ám mit sem ér ez akkor, ha Szécsi bevédi Sugár nem túl erős , de jól helyezett lövését.

A válogatott hálóőr bizonytalankodik.

De csak eddig! Hiszen a körszakállas, karakteres kapusnak nem kis szerepe van abban, hogy az utolsó hét percre mínusz kettőről plusz eggyel fordul csapata. A matematika lefordítva annyit tesz, hogy amíg a hazaiaknál csupán Péter Imre eredményes ebben a periódusban, addig a bajnoknál Dávid, Fülöp (szépségdíjas centergólt lő a fiatal pólós), Varjas és Petik is betalál. Sőt, tovább folytatódik a vasutas-henger, Tóth Frank úgy nyolcról púpozza ki a fáradni látszó Pelle hálóját.

Ám a Domino ezúttal nem törik úgy össze, mint a Ferencváros a Vasas és az UTE ellen. Sugár és utána Bárány is a képzeletbeli gólvonalon túlra helyezi a Mikasát, az apró szépséghiba csak az, hogy az utóbbi megmozdulást szabálytalannak ítélik a bírók. (Hogy valóban kétméteren belülről érkezett Bárány, arról még a lefújás után is vitatkoznak.) És ez a kulcsmomentum. Mert ezt követően hiába válaszol Ibolya találatára Péter Imre ziccerben, a végén a BVSC örül.

Keseregnek is a hazaiak, hiszen a Kőér utcai uszodában - rangadó ide, rangadó oda - nem szoktak kikapni. Az említett három rangadójukat a Népligetben, a Komjádiban és a Hajós Alfréd uszodában bukták el.

Kovács István: - Olyan érzésem volt, mintha nem otthon játszanánk.

Gerendás György: - Az év utolsó BVSC-győzelmét arattuk.

(amler)

A meccs...

...PRÓBÁLKOZÁSA. Harmadik negyed, a labdáért úsznak. A bajnok nyeri meg a csatát (ezt is...), indíthatja támadását. Rövid ideig úgy tűnik, mintha eggyel kevesebben lennének a vízben. Péter Imre azonban nem eszi meg a víz alatt próbálkozó Petik cselét. Ő annál rutinosabb.

...AKCIÓJA. Emberelőny, a tökéletességre fejlesztve - nem hiába kér előtte időt Gerendás-mester. A taktika egyszerű. Középre kell a bombázó, Dala, aki jól imitálja a lövést, a szélre a biztos kezű balos, Madaras, aki a kapu helyett a kapu elé centerez, ahol a tematika szerint ziccerben érkezik a társ. A védelem széthúzva -Petik pedig bezúzza. Kívülről tényleg egyszerű. De belülről?

...MONDATA. "Nagyon rossz a partról nézni, jobban látod, hogy mi a hiba" - mondja a kezdés előtt a hosszú ideje sérült gólkirály, a hazaiak pólósa, Tóth Imre, aki - jó hír a Honvéd-szimpatizánsoknak - az úszóedzéseket már elkezdte. A mérkőzésen mondja is a magáét a medence szélén. De ezúttal nem a társak hibáiért mérgelődik, hanem a bírói ítéletek miatt pöröl.

Szolnoki VSC-Kontavill-Szentesi VK 11-9 (3-3, 1-3, 5-1, 2-2)

Szolnok, 200 néző. V: Bors, Vojvoda

SZOLNOK: Sűrű - Lukács, Boros, KRASZNAI B. 2, BALOGH Z. 1, VARGA T. 4, Cseh S. 3. Cs: Körmendi 1, Krasznai G., Mohi. Edző: Hegyvári György

SZENTES: Horváth T. - TORDAY 2, CSÖRGŐ 2, Kiss I. 1, BERKI 2, Dongó, Szebeni 2. Cs: Magyar, Zentai, Juhász. Edző: Fülöp Tibor

Gól - emberelőnyből: 8/4, ill. 10/6

Négyméteresből: 3/2, ill. -

A kiegyenlített első negyedet követően a tanácstalanság jelei mutatkoztak a hazaiak játékán. A centerposzton Varga Tamást többnyire semlegesítették a szentesi védők, a távoli lövések pedig pontatlanok voltak. Szebeniék viszont a Kígyó térről is bevették Sűrű kapuját és az előnyöket is eredményesebben használták ki. A harmadik negyedtől feljavult a házigazdák játéka, fordítottak, és bár volt lehetősége a Szentesnek a hajrában az egyenlítésre, a hazaiak örülhettek a végén.

Hegyvári György: - A vidéki rangadón ennyivel jobbak voltunk.

Fülöp Tibor: - Sajnos, az első két negyed után szétesett a védekezésünk.

(néder)

UTE-Taxi 2000-BEAC-Intruder 10-9 (3-3, 4-3, 1-0, 2-3)

Hajós Alfréd uszoda, 100 néző. V: Németh A., Pásztor

UTE: ÁTS - BENCZÚR 1, DR. SZABÓ Z. 4, Varga P., Molnár P. 1, TROMLER 2, Varga D. 1. Cs: Maklári, Ambrus 1, Kéri, Kollár, Létay, Varga Z. Edző: Godova Gábor

BEAC: TORY - dr. Halász, Max, POVÁZAI 3, Felvégi 2, Nagy L. 1, Petrovics 1. Cs: Varga I., Békés, NAGY D., DOBRICZA 2. Edző: Fekete Szilveszter

Gól -emberelőnyből: 9/5, ill. 9/2

Négyméteresből: 0, ill. 1/0

Az emberfórok jó (és gyors) kihasználásával sokáig az Újpestnél volt az előny, csak másfél perccel a meccs vége előtt tudtak újra egyenlíteni a vendégek. Igaz, ezt korábban is megtehették volna, ám büntetőjüket szabálytalannak ítélték a játékvezetők. Végül Varga Dániel szép ejtésére már nem tudtak válaszolni Fekete Szilveszter tanítványai, mivel az utolsó pillanatban Benczúr blokkolta a lövésüket.

Godova Gábor: - Jól jön a bajnoki szünet.

Fekete Szilveszter: - Egészen jól játszottunk.

(radvány)

Csanádi Árpád KSI-UVMK-Bau System Eger 7-8 (0-4, 3-2, 2-2, 2-0)

Hajós Alfréd uszoda, 100 néző. V: Vajda, Kun

KSI: TÓTH Gy. - Bánhidy András, Kovács O., Beaubien 1, Paján 1, Szívós, Kenéz. Cs: SUTI 2, Mátyás 1, REX-KISS E. 2, Szegő, Balatoni, László. Edző: Merész András

EGER: Jászberényi, dr. Áncsán 1, Csányi Gy. 1, KOVÁCS R. 1, Seress 1, Tóth P., PSZOTA 1. Cs: Hajós 1, Szabó G., PULAY 2, Bánhidy Attila. Edző: Gyulavári Zoltán

Gól - emberelőnyből: 2/0, ill. 4/1

Négyméteresből: 1/1, ill. -

Az Eger már az első negyedben annyi gólt lőtt, mint a további három negyedben összesen, nem csoda, hogy eldőlni látszott a bajnoki pontok sorsa. A KSI később valamelyest magára talált, de ekkora hátrányt nem tudott ledolgozni.

Merész András: - Kellemes karácsonyi ünnepeket, és tehetségekben gazdag boldog új évet kívánok minden kollégámnak.

Gyulavári Zoltán: -Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést.

(radvány)

Az állás a 9. forduló után:
1. BVSC 9 8 - 1 94-53 16
2. FTC 8 8 - - 77-38 16
3. Vasas 8 5 2 1 85-52 12
4. Honvéd 9 5 - 4 75-62 10
5. UTE 9 3 4 2 73-70 10
6. Eger 9 3 2 4 61-72 8
7. Szentes 9 3 1 5 64-82 7
8. Szolnok 9 3 - 6 63-96 6
9. KSI 9 1 1 7 51-77 3
10. BEAC 9 - - 9 49-90 0

(Az FTC-Vasas mérkőzést hétfőn rendezik)

Horvátország

"Utaznak" Dogasra

A Horvát Kupa döntőjének szerdai, első mérkőzése óta nem eszik egymás tenyeréből a Splitska Banka és a Jug Dubrovnik. Az utóbbi együttes vezetősége ugyanis nem érti, hogy a magyar légiós, dr. Molnár Tamás bántalmazása miatt miért nem állították ki a spliti Dogast. Ami tény - és a televíziós felvételek is igazolják - Dogas szándékosan ütötte meg a dubrovnikiak magyar játékosát, aki véres fejjel hagyta el a medencét. A raguzaiak elnöke, Zseljan Konsuo az újságok hasábjain üzent Dogasnak: jobban teszi, ha nem megy el a dubrovniki visszavágóra, különben könnyen előfordulhat, hogy lincshangulat alakul ki.

Szolid fenyegetés...

(heka), Nemzeti Sport 1999. december 19.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999