FONTOS


 

A múlt árnyéka, a jelen nyugalma
Rendhagyó közgyűlés



Biros Péter az elnöktől, dr. Martin Györgytől és a szövetségi kapitánytól, dr. Kemény Dénestől vette át a megérdemelt pénzjutalmat. A Eb-döntőben öt gólt vágó pólós különösen örült a borítéknak, hiszen klubja, a horvát Primorje Rijeka a csőd szélére jutott - neki is tartozik -, lehet, hogy új csapat után kell néznie
Rendhagyó közgyűlés volt.

A Magyar Vízilabda-szövetség szerdán a margitszigeti Danubius Thermal Hotelben tartotta rendes évi közgyűlését, amelyen - és ez nem véletlen elírás -, az 1998-as esztendőt tárgyalták a megjelentek.

- Négy nap múlva már kétezert írunk, úgy gondolom, eléggé viccesnek tűnik az egész. Ha lehet, tegyünk majd valamit azért, hogy a jövőben sokkal korábban tartsuk ezeket az összejöveteleket - szólalt fel először dr. Faragó Tamás.

Mindenki bólogatott, az elnök, dr. Martin György pedig a válaszában fejtette ki egyetértését. Teljes összhangban voltak tehát az illetékesek. Mint ahogy később, az első napirendi pontot, a "Beszámoló a szövetség 1998. évi tevékenységéről" című, az elnök által aposztrofált gondolatokat illetően.

Miről is lehetett itt egyáltalán beszélni. Hiszen tavaly novemberben a pólóstársadalom megvonta a bizalmat az előző vezetőségtől, új elnököt, ügyvezető igazgatót, valamint elnökséget választott, amely a beszámolási évben mindössze egy hónapot tevékenykedett.

Ha az új garnitúra hamarabb kezdi... Akkor talán nem kellett volna a számvizsgáló bizottság elnökének, dr. Bodnár Istvánnak a beszámolója után feltenni bizonyos passzusokra utaló (ilyenek voltak például a hirdetési és reklámköltégek, a sportszolgáltatások és az egyéb, egyenként több mint 16 millió forintos kiadások) kérdéseket, amelyekre nem érkezett kielégítő válasz.

- A múlt árnyéka... - összegzett Somossy József, mintegy kimondva végre a sokak álltal várt mondatot.

Nem érkezett reakció. Akitől jöhetett volna nem tisztelték meg jelenlétükkel a közgyűlést, így pedig tényleg nem volt kivel megvitatni ezt-azt. Tán ezért is, ha nem is szívből, de elfogadták a tavalyi költségvetést, így végre valahára fátylat boríthattak a sokat emlegetett múltra. Ebben is meg volt az egyetértés.

És ha már egyetértés: a KSI növendékei között is teljes volt az összhang. "Jó" iskolásokhoz méltón huncudkodtak a tőlük távol helyet foglaló vezetőjükkel, az olimpiai bajnok Dömötör Zoltánnal, akinek a mobiltelefonját hívogatták egymás után.

A sok csengetés, a telefon dallama amúgy aláfestésnek sem volt rossz (persze kérdés, hogy az egykori nagyszerű játékos mit szólt hozzá...), hiszen ünnepi hangulatban csordogáltak az események.

Bizony rég volt erre példa vízilabda közgyűlésen...

- Nem is rólunk, hanem róluk kell hogy szóljon a sportág - fejtette ki véleményét, és mutatott közben a sorok között megbúvó, pénzjutalomban és emlékplakettben részesülő férfiválogatott tagjaira, szövetségi kapitányára Cservenyák Tibor, az egykori nagyszerű kapus.

Nem lehetett vele vitatkozni.

A három megüresedett elnökségi helyre Dóczi Istvánt, dr. Konrád Jánost és Papp Albertet választotta a közgyűlés, illetve megerősítette ezen minőségében Godova Gábort, a fegyelmi bizottságba pedig a Koós László, dr. Konrád Sándor kettőst szavazták be a tagok.

Meglepően az utolsó, "egyebek" fedőnevű napirendi pont tárgyalása során csupán Lemhényi Dezső kért szót (alapszabálymódosítási kéreleme, miszerint a sportág minden olimpiai bajnoka felszólalásal bírjon a közgyűléseken elfogadást nyert), máskülönben semmiféle változtatás, rágalmazás, negatívum nem hagzott el.

Tényleg rendhagyó közgyűlés volt.

(amler), Nemzeti Sport 1999. december 30.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999