FONTOS


 

Benedek Tibor egyre népszerűbb Rómában

Az olasz Ina Assitalia Roma férfi vízilabdacsapatában szereplő 250-szeres magyar válogatott Benedek Tiborról a Corriere della Sport nevű sportlap szerdán Róma új királya címmel jelentetett meg cikket.

Az újság a magyar pólós sikeres sportpályafutásának felsorolása mellett megemlíti, hogy Benedek színészcsaládból származik és mosolyát egyenesen a hollywoodi színészsztár Leonardo di Caprióéhoz hasonlítja, valamint egyenesen a vízilabdázás Ronaldójának titulálja, és kijelenti, hogy a világ egyik legjobb játékosa.

Az újságcikkben megszólal Pierluigi Formiconi, az egykori Eb- és vb-győztes olasz vízilabda-válogatott játékosa is, aki elsősorban Benedek fizikai erejét és küzdeni tudását méltatja: "Benedek Tibor nagyon erős, fizikailag rendkívül jól felkészült játékos. Elsősorban ennek köszönheti sikereit. Taktikailag még sokat kell fejlődnie, hiszen a medencében mindent ösztönszerűen csinál."

Benedek Tibor nem vitatja a legendás olasz pólós véleményét és elismerte, hogy sokat kell még fejlődnie.

"Még csak 26 éves vagyok, van még időm tanulni. Az edzőm, Ernesto Sciommeri keze alatt sokat fejlődhetek taktikailag is. Az Újpesttel már mindent megnyertem, amit egy klubcsapattal meg lehet nyerni, de a világbajnoki és az olimpiai bajnoki cím még hiányzik a gyűjteményemből" - nyilatkozta Benedek.

Az egykori újpesti játékos továbbá elmondta, hogy jól érzi magát a római csapatban, amely idén akár a bajnoki címet is elnyerheti.

[origo], 1998. december 16.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999