FONTOS


 

A Fradi vízilabdacsapata a Világválogatottat fogadja

A centenáriumi ünnepségsorozat keretében hétfőn a Komjádi-uszodában a 100 éves Fradi vízilabdacsapata a Világválogatott ellen játszik. A házigazdák 5 Európa-bajnokkal, 3 Világ Kupa-győztessel (Kósz, Fodor, Steinmetz B., valamint Székely és Kiss Cs.) szállnak vízbe, míg a Világválogatottba három magyar (Kásás, Molnár, Varga Zs.) kapott meghívást.

Utóbbiak edzője a sikerkapitány, Kemény Dénes lesz, aki több külföldi sztárt dirigál majd. A meghívottak: Sostar, Bukic, Simenc (horvátok), Skolnikovic, Uskokovic (jugoszlávok), Mavrotasz (görög), Humbert (amerikai), Silipo, Ghibellini, Attolico (olaszok), Jelisov (orosz), Rollan, Estiarte (spanyolok), Nagy (szlovák).

A mérkőzés érdekessége lesz, hogy döntetlen esetén mindkét fél 5-5 nem mindennapi gólszerzési kisérletre kap lehetőséget: a félpályáról indulva 6 másodpercen belül kell kapura lőni. A különleges derbi játékvezetői: Kiss Ottó és a világ egyik legjobb bírójának tartott horvát Zeljko Klarics. Itt lesznek az eseményen az Európai Úszó Liga vezetői is.

Kemény Dénes elismerte, hogy hagyományos értelemben felkészülni nemigen lehet egy ilyen összecsapásra, de bízik "csapata" magasszintű játéktudásában, és a fő cél különben is a közönség szórakoztatása.

A magyar szövetségi kapitány csak azt sajnálja, hogy Benedek Tibor doppingbüntetése miatt valószínűleg a gálán sem szerepelhet. A ferencvárosiak trénere, Vad Lajos is látványos show-t vár, amely főleg fiatal játékosainak jelenthet majd nagy élményt.

A szervezők bíznak abban, hogy a kellemetlen, de már kivédhetetlen időbeni "ütközés" az utólag hétfőre áttett Újpest-Ferencváros bajnoki futballrangadóval, nem vonja el a szurkolók figyelmét és telt ház lesz vízilabdaünnepen.

[origo], 1999. október 19.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999