FONTOS


 

Hétfői vízilabda-csemege: FTC-Világválogatott

14 játékos száll majd vízbe a Világválogatott színeiben a centenáriumát ünneplő Ferencváros vízilabdacsapata ellen. A hétfő este 18.30 órakor a Komjádi uszodában sorra kerülő mérkőzéstől Kemény Dénes, a külföldi sztárok felkért kapitánya kiegyensúlyozott küzdelmet vár.

- A Ferencváros mint csapat ellensúlyozhatja a külföldiek egyenként nagyobb tapasztalatát. A Világválogatott szerintem öt-hat mérkőzés után rázódna annyira össze, hogy fokozatosan esélyesebbé válna a Fradinál - bocsátkozott esélylatolgatásba Kemény Dénes.

Wiesner Tamás, az FTC-Thomas Jeans szakosztályigazgatója elmondta, hogy az előkészületek rendben folynak, és reméli, hogy sok néző választja majd a találkozót a valamivel később kezdődő Újpest-Ferencváros PNB-rangadó ellenére is. Akik kilátogatnak az uszodába, 18 órától a résztvevő nagyságok bemutatásán kívül egy szinkronúszó-előadást is láthatnak a vízilabda-összecsapás előtt.

Wiesner hozzátette, hogy az amerikai Humbertet szövetsége nem engedi Európában - így az INA Assitalia Roma klubcsapatában sem - játszani az olimpia előtti évben, de helyette honfitársa, a szintén sokszoros válogatott Beaubien szerepel majd a gálán. A Stanford egyetem együttesével bajnoki ezüstérmes pólós saját költségén tartózkodik a kontinensen, ahol esetleg játszani is fog valahol.

A rendező FTC által a világ minden tájáról összeválogatott nemzetközi csapat élére meghívott Kemény Dénes névsorolvasásából kitűnt, hogy a sportág nagyhatalmai közül egyedül a spanyolok és a távoli ausztrálok nem képviseltetik magukat. Akik játszanak: Sostar (jugoszláv), Skolnikovic (horvát) - kapusok, Uskokovic (jugoszláv), Simenc, Bukic (horvátok), Silipo, Angelini (olaszok), Jerisov (orosz), Mavrotasz (görög), Nagy S. (szlovákiai), és nem utolsósorban a friss Európa-bajnok, illetve Világ Kupa-győztes magyar válogatottból Kásás Tamás, Molnár Tamás és Varga Zsolt, akik a házigazdák oldalán is találkozhatnak társaikkal.

A Kemény kifejtette, hogy a felállást eddigi lelátói tapasztalatai alapján kitalálva, a legegyszerűbb taktikát felvázolva küldi majd vízbe a vendégjátékosokat, akiknél fél negyedenként lesz csere. A kapitány szerint az emberelőnyöknél jelentkezik majd az összeszokottság hiánya, de ő bízik a sztárok egyéni képességeiben.

[origo], 1999. október 24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  VÍZILABDA.1999