FONTOS


 

Schmitt Pál: "Látszik, hogy együtt van a csapat"
Elnök az esőben

Péntek délelőtt látogatta meg a vízilabdázókat és a műugrókat dr. Schmitt Pál, ám az időzítés nem volt valami jó, ugyanis meglehetős szürkeség és záporozó eső fogadta a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét a Hajós Alfréd uszodában. No és heves harsogás. "Csókolom, Pali bácsi!" - óbégattak kajánul a medencében tempózó pólósok, akiknek a főnöke, dr. Kemény Dénes rögvest közölte a látogatóval, hogy "amióta ilyen az idő, és a félmeztelenül napozó csajok eltűntek a lelátóról, jobban tudnak koncentrálni a munkára."


A tökéletes olimpiai felkészülés érdekében Kemény Dénes már "hajnalban" a sípjába fuj

A munkára, amely kegyetlennek tűnt: négyszer tíz perc, azaz egy meccs négy negyede, csakhogy a játék helyett gyilkos gyakorlatok zajlottak a vízben, ezzel próbálván imitálni azt a fizikai terhelést, amelyet a mérkőzés alatt kell kibírniuk a pólósoknak. "Ilyent még nem láttam" - ámult el Schmitt, amikor a kapitány parancsára a játékosok párosával egymásnak estek, és fél percig fojtogatták a másikat.

Némi kitérőt követően - a trambulinokon gyakorló Pintér Orsolyát és Lengyel Imrét szemrevételezte az elnök - visszatért a nagymedence partjára, hogy a látottak alapján elégedetten nyugtázza: "Hihetetlen, milyen munkát végeznek a fiúk, ennek ellenére remek a hangulat, látszik, fantasztikusan együtt van a csapat."

A csapat, amelynek a tagjai közül Kiss Gergő az első negyed után cserét kért, míg Kásás Tamás a félidőben azt találta ki, hogy neki már két személyi hibája van, azaz nemsokára kipontozódik. Aztán mégis maradt.

Kemény egyébként elmondta, hogy az utolsó itthon töltött hét során reggel fél kilencre hozzák előre az edzések kezdetét, ezzel is szoktatva az urakat a sydneyi életrendhez, elvégre az olimpián az öt csoportmeccsből négyet reggel fél tízkor játszik az együttes. "Jövő csütörtökön jönnek a románok, jó volna, ha a gyakorlások napjain fél hétkor fel tudnám költeni a fiúkat, merthogy kint is akkor kell majd ébredniük - mondta a mester. - Csak az a baj, hogy hiába csörgetném fel Kásás Tomit olyan korán, utána úgyis visszafekszik."

csurka, A színes Sport 2000.09.02.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK