FONTOS


 

Megpróbáltak lazítani

A nagy nekifeszülés előtti utolsó könnyed hétvégéjén van túl a férfiválogatott: a játékosok egy gáláns meghívásnak eleget téve a Balaton-felvidéken töltötték a víkendet, edző és fejérnép nélkül, mindenféle kötöttségtől mentesen. A klárapusztai Lovasudvar nevű panzió tulajdonosa, Vászoly György és partnere, Langer László látta vendégül az együttes tagjait péntektől vasárnapig, garantálva a víz- és labdamentességet.

Olyannyira, hogy a "rajtnál" rögvest bor került a poharakba, mégpedig többféle "Lovaskocsival elvittek minket egy pincébe, kóstolásra - mesélte a csapatkapitány, Kósz Zoltán. - Utána kemencében sült kacsa volt a vacsora, szólt a cigányzene, és bár kicsit elbódultunk, a végén a kinti hűs levegő annyira felébresztett minket, hogy átmentünk Füredre, egy kicsit kirúgni a hámból."

Másnap aztán a panzió lovai nem tették meg ugyanezt a vendégek tiszteletére rendezett bemutatón. Arra a kérdésre, hogy a játékosok közül nem esett-e le valaki a nyeregből, Kósz lakonikus válasszal szolgált: "Fel sem ültünk." Hajózni viszont elmentek, miután véletlenül összetalálkoztak Jászberényi Miklóssal, a sportuszoda igazgatójával, akinek régi jó cimborája a füredi sporthajókikötő főnöke, Erdélyi István. A koprodukció eredménye egy nyolcvanszemélyes "bárka" lett, ezzel jöttek-mentek keresztbe-kasul a Balatonon, Kásásék még a földvári vitorlástelepen a nem sokkal később rajtoló csillaghajó Eb indulóit is megszemlélték, hogy aztán kölcsönösen minden jót kívánjanak egymásnak az előttük álló megmérettetéshez.

Délután némi fényképezkedés volt műsoron: a program másik finanszírozója, a Pannonrent Autókölcsönző kocsijai előtt pózoltak pólósaink, majd némi csendespihenőt követően a tihanyi apátság tőszomszédságában lévő étterembe mentek lakomázni. "Ezután kétfelé szakadt a mezőny, akadtunk ugyanis jó néhányan, akik a második éjszakát már nem bírtuk volna, így például a nagy részét én is az ágyban töltöttem." Indiszkrét érdeklődésünket a kapus egy "természetesen egyedül" mondattal szerelte le, majd azzal zárta beszámolóját, hogy "igen jól jött ez a kis kikapcsolódás, hiszen mostantól jóformán egy pillanatra sem lazíthatunk."

Való igaz, következik a felkészülés utolsó hete, csütörtöktől még egy utolsó kétkapus gyakorlás a románokkal - a tervezettel ellentétben nem lesz hivatalos mérkőzés -, aztán egy hét múlva irány Sydney. Érdekes egybeesés egyébiránt, hogy a válogatott szeptember 12-én kel útra: egy évvel korábban napra pontosan 12-én tértek haza Kószék Firenzéből, az Európa-bajnoki diadalt követően.

Bízunk benne, hogy Ferihegyen valami hasonló siker fogantatik az idei jeles napon.

csurka, A színes Sport 2000.09.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK