FONTOS


 

Rudics állandóan sárga lapot kap
Ébredő horvátok

Ratko Rudics a három mérkőzésen begyűjtött három sárga lapjával alighanem fedett pályás világcsúcsot állított fel Perthben: az olasz válogatott szövetségi kapitánya gyakorlatilag végigreklamálta az olimpiai felkészülési tornát. Mindazonáltal valami hasznot hajtott ezzel az együttesének, elvégre a jugoszlávok nyolc másodperccel a bronzmérkőzés zárása előtt egyenlítettek, ám a játékvezetők - alkalmasint a Rudics-féle presszió alatt - nem fújták le, amint az utolsó, időkérést követő támadás soránBencivenga lerúgta magáról a szerb bekket centerben, és egy másodperccel a duda előtt bevágta a győztes gólt.

Egyébként a torna végig ideges hangulatban zajlott, az ausztrál és a jugoszláv kapitány kivételével az összes mester kapott legalább egy sárga lapot, de például a döntőt vívó együttesek trénerei korábban a pirost is megnézhették a bírók kezében. A finálét amúgy a horvátok nyerték meg: az első két negyedet ugyan átaludták (a görögök elhúztak 4-1-re), aztán a harmadik részben három és fél perc alatt lőtt négy góljukkal fordítottak. Bár a felvonás végén Afrudakisz négyméteresét kivédte Skolnekovics, a hellének még egyenlítettek a negyedik rész elején - az utolsó két gól azonban a horvátoké volt, Szmodlaka előnyből, Hinics pedig centerből talált be.

A hatos torna alapján annyi elmondható, hogy a formák még igencsak ingadoznak, a feszültség viszont már most érezhető. Hogy mi lesz ebből szeptember 23-ig?.


McInerney Ford Challenge, Perth. Döntő: Horvátország-Görögország 8-6.

A 3. helyért: Olaszország-Jugoszlávia 10-9.

Az 5. helyért: Ausztrália-Szlovákia 6-6 (nem volt hosszabbítás, mindkét együttes az ötödik helyen végzett)

A színes Sport, 2000.09.11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK