FONTOS


 

Szolid siker az olaszok ellen
Álmaik medencéje

Ahhoz képest, hogy egy utazással töltött napot követően először szállt vízbe a magyar válogatott, elég tisztességesen helytállt az olaszokkal szemben a csütörtök esti, brisbane-i kétkapus gyakorláson. Sőt, dr. Kemény Dénes gárdája a statisztika tanúsága szerint 9-8-ra győzött az itáliaiak ellen, akik már teljesen akklimatizálódtak, minthogy másfél hete Ausztráliában tartózkodnak (részt vettek az előző héten, Perthben rendezett tornán).

"Persze, ezt az eredményt nem kell komolyan venni, csak mi írtuk a meccset, az olaszok legfeljebb sejtették, mennyi az eredmény, ráadásul a kilencedik gól után én magam intettem, hogy köszönjük, mára ennyi elég" - avatott Kemény a részletekbe (a módszert amúgy a szeptember 23-án rajtoló pólótornán sem lenne haszontalan bevezetni). A kapitány szerint a játékunk természetesen meg sem közelítette az ideális szintet, "álmos volt és olykor gyáva, ziccereket hagytunk ki, de ez a jelen helyzetben, egy nappal az érkezést követően érthető."

Az álmatagok közül Kásás, dr. Molnár és Fodor bizonyult a legéberebbnek, Kemény szerint ez a hármas nyújtott kiemelkedőnek mondható teljesítményt. Plusz a cserekapus, Szécsi Zoltán, aki 4-6-nál jött be, s utána jó néhány parádés védéssel járult hozzá az eredmény megfordításához. A nagy riválisról a mester annyit árult el, hogy "mutatott egy-két igazán ügyes dolgot emberelőnyben, akadt, amelyik még nekem is tetszett - persze, erre kellőképp felkészülünk majd."

A csapat brisbane-i napjai amúgy eseménydúsan telnek, hiszen péntekre bejelentkeztek a jugoszlávok, majd szombaton - meglehet - hivatalos mérkőzést vívunk az itáliaiakkal. "Attól függ, tudnak-e bírót szerezni - közölte Kemény. - Ha igen, nincs akadálya a meccsnek, de abba aligha megyünk bele, hogy a másodedzőjük fújjon, mint most." Arra a kérdésre, hogy Pesci úr miként végezte a dolgát, a tréner ekképp válaszolt: "Csinált egy-két hajmeresztő hibát, de miután a srácokkal előtte közöltem, hogy nincs annál trógerebb dolog, mint szemrehányóan kinézni az ellenfél edzőjére, ők pedig ezt megfogadták, feszültségektől mentesen zajlott a gyakorlás.

A színes Sport, 2000.09.15.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK