FONTOS


 

Női bajnokság a Felina-kupáért
Jól eláztak az újoncok

Compaq Polo SC 2 28 BVSC TBÉSZ

(0-5, 0-11, 1-5, 1-7)

Szőnyi út, 50 néző. V: Kun, Martinovics

POLO SC: Papp - Molnár 1, Vass, Király K., Csámpai 1, Szilvási, Király Á. Cs: Kiss A., Kovács, Hetényi, Nagy, Bundy, Horváth, Bak. Edző: Rotter Antal

BVSC: Tóth A. - Dancsa 4, Kovács R. 2, GYÖRE A 3, Ádám 4, KISTELEKI 8, Polereczky. Cs: Hőnig, Bodor, Czirok 1, Durda 1, KOVÁCS G 5. Edző: Györe Lajos

Gól emberelőnyből: 4/0, ill. 5/5

Négyméteresből: 1/0, ill. 1/1

Kipontozódott: Hetényi a 14. percben

Nem sikerült fényesen a Compaq Polo bemutatkozása a női OB I első fordulójában. A mindössze egy éve alakult csapat - balszerencséjére - pont a legjobbak közé tartozó BVSC-vel került össze, amely - amint azt az eredmény is mutatja - fölényesen győzött. Az újoncoknak a kapuig is alig-alig sikerült eljutniuk, míg az ellenfél támadásai sorra találattal végződtek. A "pólósok" ezt hősiesen tűrték, és talán ennek jutalmául a 19. és a 26. percben sikerült bevenniük Tóth kapuját. A másik oldalon Papp kapus a sok kapott gól ellenére sem szontyolodott el, sőt, igazán szép megoldásokat is láthattunk tőle. Csapattársai sem adták fel, lelkesen várják a következő fordulót, amelyben talán több szerencséjük lesz.

Rotter Antal: - Köszönettel tartozunk a barátainknak, akik sokat dolgoztak értünk, és megteremtették annak lehetőségét, hogy juniorcsapatunkkal indulhassunk az elitmezőnyben, amelynek pedig köszönet azért, mert befogadott.

Györe Lajos: - Becsületesen játszottunk, és úgy gondolom, hogy ennyivel jobbak vagyunk. Örülök, hogy a Polo SC elindult a bajnokságban.

ELTE-BSK 3 16 Hungerit-Carnex-Szentesi VK

(1-5, 0-5, 1-3, 1-3)

Szőnyi út, 50 néző. V: dr.Konrád, Erdős

ELTE: Szép - Szolga, Ferencz 1, Dósa, Gál 1, Vígh, JÁSZBERÉNYI 1. Cs: Miklósfalvi, Szaniszló (kapus). Edző: Tóth Zoltán

Szentes: Varga Z. - Győri E. 1, Szabó 2, DRÁVUCZ 4, Pengő 1, SZREMKÓ 2, Molnár 1. Cs: Vér 1, Tari 1, Makra 2, Rozgonyi, Arató, Waszlavszky 1, Herold (kapus). Edző: Csányi László

Gól emberelőnyből: 6/1, ill. 1/0

Négyméteresből: -, ill. -

Új vezetőedzővel, Csányi Lászlóval vágott neki a bajnok Szentes az új idénynek, és a bemutatkozás fényesre sikeredett. Már az első negyedben igen tekintélyes előnyre tett szert a vendégcsapat, amire az ELTE csak egy góllal tudott válaszolni. A második játékrészben a szentesiek kiválósága, Drávucz Rita négy alkalommal is betalált Szép kapujába. A fordulás után kissé visszafogta a gólgyártást a címvédő, a tréner mindenkinek játéklehetőséget adott. A vendégek szép játékkal, megérdemelten nyertek, a vége 13 gólós különbség a javukra, de hozzá kell tenni, hogy az ELTE-ből (tavaly még BEAC) jó néhány alapember átigazolt, így az együttes csak most kezd formálódni. Biztos, hogy a bajnokság további fordulóiban jobb játékkal rukkolnak ki Tóth Zoltán tanítványai.

Tóth Zoltán: - Kedden alakult a csapat, újak a játékosaim, akik mindössze kétszer edzettek a bajnoki rajt előtt. Idő kell ahhoz, hogy összekovácsolódjanak.

Csányi László: - Bajnokcsapathoz méltóan sikerült a bemutatkozás.

Kecskeméti Villanó Fókák 16 9 OSC Hungaropharmat

(3-1, 5-3, 3-3, 5-2)

Kecskemét, 100 néző. V: Horváth J., Oravecz

KECSKEMÉT: NYILAS - GAZDAG 1, Kira, VALKAY Á. 7., VARGA A. 4, Tóth L. 2, Mus 1. Cs: Budai 1, Valkay A., Csáki, Hajdú. Edző: Valkay Ferenc

OSC: Pápai - KONRÁD M. 1., Porvai 2, Péteri E., Németh E. 2, Báthory, KOVÁCS J. 3. Cs: Kéri 1, Kretzinger, Szegedi, Medzinger. Edző: Kovács Imre

Gól emberelőnyből: 5/4, ill. 5/1

Négyméteresből: -, ill. 1/1

Végleges kiállítás: Valkay Á. a 27. percben

A hazaiak gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, és látványos, szép gólokat lőve, ilyen különbséggel is megérdemelten győzték le a rendkívül sok labdát elajándékozó OSC-t.

Valkay Ferenc: - Kitűnő játékvezetés mellett, csapatom időnként jól is játszott, így örvendetes módon győzelemmel kezdhettük az idényt a négy válogatottat is felvonultató fővárosiak ellen.

Kovács Imre: - Az eredménnyel természetesen nem lehetek elégedett, de azért annak örültem, hogy időnként már mert játszani a csapat, és bizonyos figurákat jól oldottak meg a lányok.

farkas, A színes Sport 2000.09.17.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK