FONTOS


 

Női bajnokság a Felina-kupáért
Veretlenek és nyeretlenek

OSC Hungaropharma 8

Compaq-Polo SC 1

(0-1, 1-0, 3-0, 4-0)

Hajós Alfréd uszoda, 50 néző. V: dr. Fekete, Oravecz

OSC: Pápai - Wolf 1, Porvay 1, Csillaghy, Németh 1, KOVÁCS J. 3, FRANTA 2. Cs: Kéri, Péteri. Edző: Kovács Imre

COMPAQ: PAPP - MOLNÁR, Vass, Király K., Csámpai, Kovács 1, Király Á. Cs: Hetényi, Nagy, Horváth. Edző: Rottler Antal, Nagy Norbert

Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 5/0

Gól négyméteresből: -, ill -

Kipontozódott: Franta (24. p.)

Jól kezdődött a találkozó az újonc Polo SC számára. Az igen fiatal játékosokból álló csapat az első negyedben Kovács góljával előnyt szerzett, a 15 éves kapusa, Papp pedig egészen jól védett. A második játékrészben Franta találatával egyenlített az OSC, így a fordulásnál döntetlenre állt a meccs. Ettől kezdve azonban magukra találtak Kovács Imre tanítványai, elkezdték szórni a gólókat az ekkor már egyre pontatlanabbul és fáradtabban játszó ellenfelük kapujába. Így győzött a rutinosabb és mindenképpen erősebb együttes, a néha kicsit pontatlanul játszó, de lelkes fiatalok ellen.

Kovács Imre: - Nehezen lendültünk játékba, csak a harmadik és a negyedik negyedben alkalmaztuk a megbeszélt, lefordulásos játékot.

Rottler Antal: - Meglepően jól tudtuk tartani a lépést három negyeden keresztül a nagy múltú OSC-vel. Örülök kapusunk kiváló teljesítményének. Rövidesen még jobbak leszünk.

(csaba)

BVSC 11

ELTE DSK 4

(1-2, 3-0, 4-1, 3-1)

Szőnyi út, 20 néző. V: Tibai, Bujka

BVSC: TÓTH A. - Hőnig, Dancsa, GYÖRE 3, Ádám 1, Polereczky, Tivon 1, Cs: Kovács R., Czirov, Durda K. 2, Bodor 1, KOVÁCS G. 3. Edző: Györe Lajos

ELTE DSK: SZÉP - Vígh, Ferencz 1, Dósa, VARGA 1, Jászberényi 1, Szentkereszti. Cs: Miklósfalvi, Gál 1. Edző: Tóth Zoltán

Gól emberelőnyből: 9/6, ill. 5/1

Négyméteresből: 1/1, ill. 0/0.

Kipontozódott: Gál (19. p.), Miklósfalvi (26. p.)

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, így az első negyed kiegyenlített volt, sőt, egy bátor próbálkozás az utolsó másodpercekben vezetést hozott az egyetemista lányoknak: Varga Dóra a pálya közepéről hatalmas gólt lőtt. A következő játékrészben a BVSC kerekedett felül, az ELTE távoli lövésekkel próbálkozott - eredménytelenül. Az első félidő nyugalmával ellentétben, a másodikban sűrűsödtek a szabálytalanságok, az erősebb BVSC egyre növelte a fölényét, az ELTE-nek pedig nem volt szerencséje, amint azt a végeremény is mutatja.

Györe Lajos: - Miután az első védekező taktikánk nem volt sikeres, áttértünk egy másikra, amely eredményesebbnek mutatkozott. Kisteleki térdműtét miatt nem játszhatott, és így egy fiatalabb csapattal álltunk ki, épp ezért az eredménnyel elégedett vagyok.

Tóth Zoltán: - Ha a mérkőzés elején bemennek a kapufáink, akkor szorosabb lehetett volna az eredmény, de így is méltó ellenfelei voltunk a BVSC-nek.

(nádas)

UVMK-Eger 8

Kecskeméti Villanó Fókák 16

(1-4, 4-6, 2-2, 1-4)

Eger, 50 néző. V: Kun, Móni B.

EGER: Mikós - DENK 4, Kovács J., Szabó A. 1, Szarvas M., Erdélyi 1, SALLAI 2. Cs: Magyar, Szarvas Zs., Thummerer, Karanyicz, Kovács O. Edző: Nagyné Kovács Judit

KECSKEMÉT: Nyilas - GAZDAG, Kira 2, VALKAY Á. 8, Varga A. 3, Tóth 2, Mus. Cs: Budai 1. Edző: Valkay Ferenc

Gól emberelőnyből: 4/3, ill. 4/1

Négyméteresből: 0, ill. 1/1

Egy percig sem forgott veszélyben a vendégek győzelme, ám a mérkőzés egyes időszakaiban a hazaiaknak is voltak értékes pillanataik. Valkay Ágnes klasszisa remekül érvényesült, kihasználta, hogy az egrieknél a beteg Serfőző helyett a tartalékkapus szerepelt. Denk távoli bombái is jelentettek némi veszélyt, de összességében kevésnek bizonyultak.

Nagyné Kovács Judit: - Sokat javultunk az első mérkőzéshez képest, de még mindig van miben fejlődnünk.

Valkay Ferenc: - Nemigen élveztük a bírók szimpátiáját, mert a harmatgyenge Eger ellen irreális feltételek között kellett játszanunk.

A színes Sport, 2000.09.24.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK