FONTOS


 

A győzelem mellett a megszőkült Steinmetzet is ünnepelték
Naptárt csináltatnak magukról

Igen jeles dátum "lendítette tovább" az ünneplésbe hovatovább belefáradó vízilabda-válogatott tagjait. Péntek elvileg lyukas nap volt a hivatalos menetrend szerint - csütörtökön a Hajógyári-sziget Dokk nevű műintézménye várta Sydney olimpikonjait, szombaton a fennállásának harmadik évfordulóját ünneplő TV2 partijára hivatalosak a fiúk -, csakhogy az űrt sikerült egy zsúrral kitölteni.

Steinmetz Barnabás ugyanis épp október 6-án ünnepelte 25. születésnapját. Az olimpián a vártnál is sokkal megbízhatóbban játszó hátvéd - aki számtalan remek szereléssel és öt góllal járult hozzá a varázslatos összkép kialakulásához - nem bánja, hogy a bajnoki cím ünneplésének "mellékeseményévé" vált a negyedszázados évforduló.


Steinmetz édesanyja és az aranyérem társaságában

A jeles nap programja amúgy igen feszesre sikerült, miután a csapat délután nagyszabású fotózáson vett részt. Ellentmondásosak a vélemények arról, hogy kinek az ötlete volt, egy viszont tény: a válogatott tagjai szeretnének szurkolóik falára kerülni, naptár alakjában. Ezért pózoltak péntek délután a blende előtt, arról ugyanakkor még nincs döntés, a 13 bajnok hogy oszlik szét 12 hónapra. "Egy páros felvétel biztos lesz, de lehet, hogy több is. Fő, hogy először készüljenek el a képek, utána majd eldöntjük, ki hová kerül" - közölte a kalendáriumkészítést karban tartó balkezes, Varga Zsolt, aki pénteken szintén belépett a "tetováltak" táborába.

Vele ellentétben Steinmetz nem hajlandó szurkálásra vinni a bőrét. "Én a hajamat festettem be aranyszínűre, mint a nyáron Nápolyban, legyen elég ennyi" - közölte az ünnepelt, akinek "Barnaságát" igen egzotikusan egészíti ki a világító hajkorona.

A jeles évforduló megülését amúgy este a Kálvin téri Irish Pubban ejtette meg a csapattársakkal, jóllehet azt valamennyien elismerik, kezd egy kicsit fárasztóvá válni az ünnepségsorozat. "Sokat nem aludtunk eddig" - szögezte le Barna, majd arra a kérdésre, hogy milyen "dupla ünnepeltnek" lenni, kissé fáradt hangon kijelentette: "Érzem, hogy rohamosan öregszem. Huszonöt év. Ez már kor, nem?"

Ha ő mondja. Mindazonáltal az az érzésünk: sokan cserélnének ezekkel az aggastyánokkal.

(csurka g.), A színes Sport 2000.10.05.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK