FONTOS


 

Alighanem az utolsó napon dől el a továbbjutás
Szentes nekiLENdül

Kedden repült el Belgiumba a LEN-kupa előselejtezőjére a Kontavill-Szentesi VK férfi vízilabdagárdája, amely első ízben szerepel kontuinentális kupában.

- Mennyire érzi felkészültnek a csapatát a LEN-kupa küzdelmeire? - kérdeztük Fülöp Tibort, a szentesiek vezetőedzőjét, akit kint egy rutinos, a nemzetközi színtéren sokat tapasztalt mester is segít a munkájában, ugyanis a küldöttséggel tartott dr. Tóth Gyula, a női válogatott nemrégiben leköszönt szövetségi kapitánya is.

- Érzésem szerint a szolnoki, az egri és szentesi felkészülési torna nemcsak a bajnokságra való ráhangolódást szolgálta nagyon jól, hanem a kupákban szokásos sorozatterhelésből is kóstolót kaptak a nemzetközi porondon többnyire újoncnak számító játékosaink - közölte Fülöp. - Azt tapasztaltam, hogy a csapatom egyre lendületesebben játszik, s bízom benne, hogy a szerdán kezdődő kupasorozaton fogja majd igazán kipörögni magát. Örömmel mondhatom, hogy a felkészülésünk végén bárki is volt vízben, nem lógott ki a sorból.

- A sorsolás ismeretében milyen eredményre számít?

- Úgy vélem, hogy szerencsés a sorsolásunk, hiszen szerdán este nyolc órakor a török Enka Isztambullal kezdünk, amely legyőzhető ellenfélnek tűnik. Másnap este ugyanebben az időpontban a csoport legerősebb csapatával, az olasz Brescia gárdájával meccselünk, az előzetes becslések szerint az olaszok az egyik továbbjutást jelentő hely várományosai. Nekünk a második helyre van esélyünk, de ennek eléréséhez pénteken este fél tíztől a rendező belga Kortrijk csapata ellen megnyugtató győzelmet kellene aratnunk. Szombaton szerencsére rápihenhetünk a vasárnap délelőtti meccsre, amikor a jugoszláv iskolát kijárt szlovén Koper együttesével csapunk majd össze. Érzésem szerint az a meccs lesz számunkra a döntő ezen az előselejtezőn, ahol mi nemcsak Szentest, hanem az egész magyar vízilabdát képviseljük. Amelynek, remélem, tovább öregbítjük a hírnevét azzal, hogy továbbjutunk a következő fordulóba.

(rénos), A színes Sport 2000.10.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK