FONTOS


 

Férfi LEN-kupa, előselejtező, Bruges
Megfogadták a mester tanásait

Kontavill Szentesi VK 8

Enka Istanbul (török) 6

(0-2, 4-1, 4-1, 0-2)

Bruges, 400 néző. V: Vielmader (osztrák), Privan (szlovák).

Szentes: HORVÁTH T. - BERKI 1, TORDAY 3, CSÖRGŐ, KISS I. 3, Zsarkó, Kéri. Cs: Hyc T., MAGYAR, Szabó N., Zentai T. 1. Edző: Fülöp. Tibor

Gól - emberelőnyből: 3/2, (1/0, 0/0, 1/1, 1/0), ill. 5/2 (1/1, 1/0, 3/1, 0/0)

Négyméteresből: 1/1, ill. 1/1

Szerdától vasárnapig belga, olasz, török, szlovén és magyar zászlók hirdetik a bruges-i olimpiai uszoda medencéjének a szélén, hogy nem mindennapi sportesemény helyszíne ez az impozáns létesítmény. A LEN-kupa egyik előselejtezőjét rendezik itt, melyen hazánkat a Kontavill-Szentesi VK együttese képviseli, miután a kupát korábban háromszor is elnyerő UTE-Santál sanyarú anyagi helyzete miatt lemondott az indulási jogáról.

A Kurca-parti gárda az Északi-tenger partján fekvő Blankenberge-ben lakik, 14 kilométerre a bruges-i uszodától. Edzésre menet lehet elmélkedni, szerda délelőtt például arról tárgyaltak a játékosok, hogy erősebb ellenfelek várnak rájuk, mint mondjuk a BVSC-re a KEK-ben. Fülöp Tibor vezetőedző ennek megfelelően igazította el a tanítványait: "Agresszívebb játékot kérek, mint a felkészülési tornákon! Jegyezzük meg, minden taktikai elemünk a szoros emberfogásból indul!"

Berki András, a csapat kapitánya arra hívta fel a társai figyelmét, hogy Egerben az első bajnokin bizony néhányan nem értek vissza idejében védekezni. Fülöp pedig arról is szólt, hogy nemzetközi szinten két-három másodperces reakciókésés végzetes lehet. Végül az esti ellenfél, a török Enka Istanbul két szlovák válogatottjára hívta fel Kériék figyelmét, egyszersmind kiemelve a török csapat színészi képességeit és a víz alatti alattomos mozdulatait. Dr. Tóth Gyula mesteredző pedig csapatvezetőként ugyanazt kérte, mint a vezetőedző: szép bemutatkozást - győzelemmel!

Teljesült a mester kívánsága, a szentesi fiúk győzelemmel rajtoltak. Kissé megilletődötten kezdtek, ám a második és a harmadik negyedben közönségszórakoztató játékot mutattak be. Majd az utolsó negyedre ismét inkább felejthető volt a játékuk.

(rénos), A színes Sport 2000.10.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK