FONTOS


 

Oroszokkal készül a BVSC a Honvéd ellen
Veretlen edzőpartnerek rangadója

Budapest "közig. határán" belül játszódott és játszódik a férfibajnokság 5. fordulója. A két rangadó közül az egyiket már lejátszották a Fradi berlini túrája miatt, míg a másik hétfőn esedékes a tévéközvetítés miatt.

A Honvéd-BVSC találkozó zamatát az adja, hogy már csak e két gárda veretlen az OB I-ben - továbbá, hogy november elejéig heti rendszerességgel találkoztak egymással edzőmérkőzéseken. Nem mintha az utolsó túl komoly lett volna, a két mester, Kovács István és Gerendás György egyaránt mosolygott a búcsúzkodásnál: "Még szerencse, hogy egyáltalán nem kamuztunk" - mondogatták gúnyosan, arra célozva, hogy mindkét fél teljesen más taktikával játszott, mint amivel a hétfői, éles összecsapáson fog.

A két alakulat teljes harci díszben várja a derbit, sérültek nincsenek, ami azt jelenti, hogy elvben a hazaiak az esélyesebbek, hiszen összeszokottabbak, mint a nyáron jelentősen megfiatalodott vasutascsapat. Az viszont a BVSC mellett szól, hogy ezen a héten igen erős "szparingpartnerrel" készült: naponta kétszer mérkőzött meg a Lukoil Volgográddal, amely a nyáron jelentkezett be a Szőnyi útra néhány napos közös felkészülésre a nemsokára induló KEK-sorozat előtt. A három olimpiai ezüstérmessel - Zinnurov, Sztratan, Kozlov - és két exválogatottal - Panfili, Szmolovoj - felálló orosz gárda jó játékerőt képvisel, azaz Gerendás joggal lehetett elégedett az általában "győzelem színezetű" eredménnyel.

Mellesleg pedig megjegyezte: "Amikor a volgográdiak szóltak, hogy idejönnének, egyetlen feltétellel fogadtuk őket: nem kell viszonoznunk a látogatásukat."

Játékrend

Férfiak, 5. forduló

November 1., kedd

FTC-Thomas Jeans-Vasas-Plaket 7-10

November 11., szombat

MAFC-P&P-UPC-Eger, Szőnyi út 14.00

UTE-Santál-Szolnoki VSC, Hajós Alfréd uszoda 17.00

KSI-Kontavill-Szentesi VK, Hajós Alfréd uszoda 18.15

OSC-British Knights-Tabán Trafik-Szeged, Hajós Alfréd uszoda 19.30

November 13., hétfő

Honvéd-Domino-BVSC-Brendon, Kőér u. 18.05

Nők, 11. forduló

November 11., szombat

Compaq Polo SC-OSC-Hungaropharma, Szőnyi út 10.00

ELTE DSK-BVSC-TBÉSZ, Szőnyi út 11.00

DVSE-Green System-Vasas SC, Dunaújváros 18.00

November 12., vasárnap

Villanó Fókák Kecskemét-UVMK-Szabóker-Eger, Kecskemét 16.30

(cs. g.), A színes Sport 2000.11.11.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK