FONTOS


 

A gólkirály újra edzésben
Tóth hamarosan visszatér


Fél éve nem láthattuk a medencében. A tavalyi magyar bajnokság gólkirálya ennyi ideje nem áll Kovács István rendelkezésére, hiszen rakoncátlankodó könyökét ismételten meg kellett műtenie dr. Gábor Antalnak. Szó ami szó, Tóth Imre hiánya meglátszik a csapat teljesítményén. A Honvéd-Domino az aktuális pontvadászatban öt-négyes mutatóval rendelkezik. Mind a négy rangadóját elbukta az együttes, a Ferencváros, a BVSC, a Vasas és az UTE is jobbnak bizonyult nála.

Ám a 13-as sapkában tempózó pólós végre elkezdte az edzéseket. A remények szerint hamarosan, mondjuk a két hét múlva esedékes, Dubrovnik Pro Cro elleni KEK-negyeddöntőn ott lehet a társai között.

- Az úszással már semmi gondom sincs, ám újra meg kell tanulnom lőni. Az edzések után egyébként érzem a vállamat, izomlázam van, ami annak köszönhető, hogy nem a megszokott mozdulatsorokat végzem. Féltem a könyökömet - tudatta a Honvéd-Domino klasszisa.

+ Mikor láthatjuk ismét a csapatban?

- Reményeim szerint a KEK-meccsen már játszom. A távoli lövésekkel akkor még valószínűleg hadilábon fogok állni, de ha a kezem engedi, a vízbe ugrom. Persze, a Dubrovnikon nélkülem is túl kell lépnie a csapatnak.

+ Azért megnyugvással töltené el a szurkolóikat, ha ön is szerepelne már, sőt, Kovács István is többször hangsúlyozta a hiányát.

- Igyekszem minél hamarabb visszatérni.

+ A többiekkel együtt tréningezik?

- Igen, csupán a lövőgyakorlatoknál húzódom félre. Remélhetőleg előbb vagy utóbb ezzel sem lesz probléma.

+ A rangadókon nem ment az együttesnek. Mi lehetett a baj?

- Nem akadt olyan játékosunk, aki a vészhelyzetekben jól cselekedett, és az edző által előírtakat levezényelte volna. Ahogy Kemény Fecsó-bá szokta mondani: "Akkor már réges-rég rossz, ha nekem kell kintről beszólni". Nálunk is ez volt a helyzet, a sok iparos mellett hiányzott a vezér. Ettől függetlenül még semmi sincs veszve, mind a bajnokságban, mind a kupákban ott lehetünk a döntőben.

(amler)

Jön a LEN-vezérkar

Budapestre utazik a LEN-vezérkar. Január tizennegyedikén érkezik a fővárosba Alessandro Sansa, az Európai Úszóliga igazgatója és Szakadáti László, a szervezet igazgatóhelyettese. Nem véletlenül érkeznek: a budapesti szállodákat és a Hajós Alfréd uszodát nézik meg, mivel - mint ismeretes - a Magyar Vízilabda-szövetség megpályázta a 2001-es vízilabda Európa-bajnokság rendezését. Pázmányi Gábor, a vízilabda-szövetség főtitkára elmondta: Alessandro Sansa levélben jelezte érkezésüket, amelyben azt is tudatta, a magyar pályázatot "nagyszerű anyagnak" tartja. Más kérdés, hogy a másik pályázó, Horvátország is hasonló tartalmú levelet kapott...

(sal)

Gála a BS-ért

Látványos pólógálát rendeznek szombaton délután a Szőnyi úti uszodában. A Budapesti Vízilabda-szövetség szervezésében a Budapest Sportcsarnokért mennek vízbe a meghívottak. Az eseményen ott lesznek az Európa-bajnok és Világkupa-győztes pólóválogatott tagjai, de az öttusázók és kajak-kenusok legjobbjai is elfogadták a meghívást. Dóczi István, a Budapesti Vízilabda-szövetség elnöke, az esemény szervezője arra is választ adott, miért mozdult meg a pólótársadalom, amikor a Budapest Sportcsarnoknak nem sok köze van a sportághoz. "Biztos vagyok benne, hogy ha netán egy uszoda égne le, összefognának a többi sportágak képviselői." - mondta Dóczi.

Nemzeti Sport, 2000. január 8.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK