FONTOS


 

A magyar mester csapata simán nyert a BL-nyitányon
Kásás Zoltán remek bemutatkozása


Ebben az idényben először telt meg az uszoda Óbecsén, ahol a vízilabda az első számú sportág. Nem véletlenül: két csapata is van a kisvárosnak, a tavaly Bajnokok Ligája-döntőt játszó Becsej és a Mladoszt gárdája.

Igaz, a telt házat vonzó, hétvégi Becsej--Mladost találkozón a vendégcsapat nem a kettes számú óbecsei együttessel volt azonos: az idei BL-nyitányán a szomszédos Horvátország legjobbja, a Mladost Zagreb látogatott a szerbekhez. Nos, a hazaiak egyértelmű győzelmet (9--6) arattak, amely után edzőjük, az erre a szezonra kiszerződött Kásás Zoltán mosolyogva nyilatkozott: "Az óbecsei közönség előtt ez volt a bemutatkozásom, és szebben nem is sikerülhetett volna. Csapatunk természetesen tovább fejlődhet, azaz játszhatunk még ennél is jobban. Abban pedig biztos vagyok, hogy ott leszünk a négyes döntőben." A vendégek mestere, Ozren Bonacsics is elismerte, a két magyarral, Vincze Balázzsal és Tóth Lászlóval felálló jugoszlávok sikeréhez nem férhetett kétség. "A Becsej megérdemelte a győzelmet. Az egyetlen dolog, amivel elégedettek lehetünk, hogy mind a vízben, mind a lelátón nagyon sportszerű volt a hangulat. Játékosaim ugyanakkor nem úgy játszottak, ahogy megbeszéltük, túl sokat hibáztak. Természetesen a java még hátravan, azaz nem veszítettük el esélyeinket, de hozzáteszem, a Becsej a csoport első számú esélyese."

*

Jugoszláv bajnokság, 7. forduló: Crvena zvezda--Szpartak 10--3, Budvanszka Rivijera--Jadran 5--12, Vojvodina--Student 7--7. A Partizan--Primorac és a Becsej--Mladoszt találkozót elhalasztották a Becsej és Partizan nemzetközi mérkőzései miatt.

Az élcsoport állása: 1. Becsej 14, 2. Partizan 10, 3. Jadran 10

*

Szlovén bajnokság, 10. forduló: Pro Banka Leasing--Tivoli Olimpija 8--4, Kamnik--Triglav 1--31, Kokra--Koper 3--6
B Az élcsoport állása: 1-2. Triglav és Tivoli Olimpija 17-17, 3. Koper 11, 4. Pro Banka 10, 5. Kamnik 3, 6. Kokra 2

(heka), Nemzeti Sport 2000. február 2.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK