FONTOS


 

Nem oszt pénzt a Mladost
Az óriás balhéja


A hazai bajnokságban ugyan még nem kaptak ki, de a BL-selejtezőn a BVSC-Brendon legyőzte őket Zágrábban, majd az elmúlt hétvégén a csoportmeccsek nyitányán sima vereséget szenvedtek Óbecsén. Ezek után a zágrábi Vjesnik keddi számában nyilvánosságra hozta mindazt, amiről már napok óta suttognak a jólértesültek: Ozren Bonasics edző az első, akinek állítólag távoznia kell. A lap úgy tudja, hogy a mackótermetű mester utóda Dusko Antunovics, a klub egykori trénere lesz.

Ennél sokkalta érdekesebb hír, hogy Bonasics mellett esetleg ajtót mutatnak Dubravko Simencnek, a horvát vízilabda fenegyerekének is. A Vjesnik szerint a zágrábi csapatban igen feszült a légkör elsősorban a kiegyenlítetlen tarozások miatt - és szokás szerint Simenc az, aki mindezt nehezen bírja idegekkel. Ilyenkor a "nemzet bombázója" általában magára haragít mindenkit, ami ezúttal olyannyira sikerült, hogy a Dudo becenévre hallgató óriással társai immáron nem hajlandóak szóba állni. A lap munkatársa meg akarta szólaltatni a neves játékost, aki röviden elmondta: "Életemben nem voltam még ilyen nehéz helyzetben", majd arra kérte az újságírót, hogyha lehet, hagyja békén. Simenctől egyébiránt igen könnyen megszabadulhat a Mladost, elvégre meglehetősen egyedi szerződést kötöttek vele: korábbi balhéira való tekintettel Dudo kontraktusát havonta újítja meg a klub, azaz ha a vezetés úgy gondolja, különösebb anyagi veszteség nélkül bocsáthatja el a termetes bekket.

A többi játékos sem kívánta kommentálni az eseményeket, kivéve Perica Bukics csapatkapitányt, aki kijelentette, szerinte a vezetőségnek kéne megoldani a mostani helyzetet. A horvát sajtó egyébként nem ítéli el a Mladost játékosait, mondván, profi vízilabdásokról van szó, akik családokat tartanak el, így cseppet sem csodálható, hogy a nekik járó fizetés elmaradása miatt a vízben is gyengén teljesítenek.

(heka), Nemzeti Sport 2000. február 3.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK