FONTOS


 

Kitették a Mladostból Simencet, Varga legjobb barátját
Zsolt zsold nélkül


Minket, magyarokat azért foglalkoztat különösen az eset, mert válogatottunk kitűnősége, az Európa-bajnok és Világkupagyőztes Varga Zsolt is részese a Mladost körüli hercehurcának, ráadásul a történések középpontjában a legjobb barátja, Dubravko Simenc áll, akit egy időre száműztek a gárda keretéből.

Miért is?

- Kacifántos a történet - kezdte a horvátországi lakásán telefonvégre kapott magyar center. - Simenc bement az elnökhöz, ahol állítólag élesen kifejtette a véleményét az együttes gyengélkedésével kapcsolatban. Sértően beszélt egyes társairól, az edzőről - legalábbis ez jutott vissza hozzánk. Egyes-egyedül én kérdeztem meg tőle ezután, ugyan, mire volt ez jó, mire meglepően csak annyit mondott, ő mindössze az óriási tartozásokról beszélt, arról, hogy szerinte ez a rákfenéje az egésznek. Kitették a keretből, mire a másnapi újságokban a kapusunk késéseiről, Bukics hiányzásáról nyilatkozott. Sajnálom őt, nagyon jóban vagyunk, de ahogy működik a klub, ahhoz neki, nekünk semmi közünk, a dolgunk az, hogy játsszunk, lehetőleg minél eredményesebben. Ha valaki ezt úgy teszi, hogy közben nem jár edzésre, és ezt megengedik neki a vezetők, hát Istenem. A Mladost zsoldoshadsereg, mindenkinek megvan a saját dolga, azzal kell foglalkoznia.

Hogy mostanság nem a póló érdeke az elsődleges szempont a klubban, arra a hétközi horvát bajnoki is rávilágított: Solaris-Mladost Zagreb 10-12. Simenc ide, Simenc oda, szenvedett a bajnok, és alaposan megizzasztotta őt a kiesés ellen küzdő ellenfél. Varga tudja az okát:

- A legfontosabb problémában igaza van Simencnek. Négy-öt havi fizetéssel tartozik az egyesület a játékosoknak, és a vezetők csak ígérgetnek, hogy ekkor meg akkor rendezik a tartozást. A Becsej elleni derbi előtt is odajöttek hozzánk, hogy rövidesen megkapjuk a pénzünket. Azóta hallgatnak. Igaz, hogy kikaptunk a jugóktól, de ettől függetlenül ami jár, az jár. Nem csoda, hogy idegesek a játékosok. Már el is döntöttem magamban, hogy ha szombatig semmi sem történik, én is bemegyek az elnökhöz, persze, kizárólag a saját ügyemben. Megkérdezem, mikor hajlandóak fizetni.

Felvetjük, csak nehogy úgy járjon, mint Simenc barátja, ám rögvest közbevág, erről szó sem lehet. Csupán érdeklődni szeretne, tisztán látni a helyzetet. Ha nem is fizet a klub, Varga feltétlenül végigjátssza becsülettel az idényt, és ha szükséges, ügyvédhez fordul. De reméli, erre nem kerül sor.

Végül muszáj tőle megkérdezni, hogy ez a helyzet nincs-e rossz hatással az ő játékára, illetve mennyire befolyásolja szereplését a magyar válogatottban, de szerinte nincs ok az aggodalomra.

- Megbeszéltem doktor Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal, mit hogyan csináljak. Rendesen edzek, tudom, nem szabad lazsálnom. Persze, nem is akarok!

A lazsálásról csak annyit, miközben a csapattal a nem éppen ideális hangulatban szinte az egész Balkánt átutazta, a hazánk XIX. századi történelméről szóló jegyzetet tanulmányozta - 1200 oldalt kellett bemagolnia. Sikerrel tette, amit az egyetemi szigorlatán is bizonyított.

(amler), Nemzeti Sport 2000. február 4.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK