FONTOS


 

LEN-kupa
Átmentendő mentalitás


Az Eger elleni szombati siker után (nagyszerűen, összefogottan játszott a Vasas-Plaket csapata, s teljesen megérdemelten került a legjobb négy közé) többen kérdezgették dr. Faragó Tamást, az angyalföldi edzőt, kit szeretne ellenfélnek az elődöntőben? A válasz: "Ide a legjobb négy együttes jut be - beleértve bennünket is -, ezért szinte mindegy, ki ellen folytatjuk".

Ezek után nem meglepő, hogy az olimpiai bajnok mester rezzenéstelen arccal fogadta a hírt, hogy csapatának az olasz Pescara az elődöntőbeli riválisa. A piros-kékek idegenben kezdenek, ami Faragó szerint nem feltétlenül jelent előnyt: "Az igaz, hogy ha jól játszol és jó eredményt érsz el, akkor már sokat tettél a továbbjutásért, de az egész fordítva is elsülhet. Ha, ne adj Isten, nagyon elpáholnak, elveszíted minden esélyed. Nagyon kell vigyáznunk. A sors nagy múltú egyesülettel hozott össze bennünket, ahol a Mammarella-fivérek és Alessandro Calcaterra révén olasz válogatottak is pólóznak. A rájuk jellemző stílust játszhatják, sok mozgás, zónavédekezés, lefordulások. Kikérjük a kint játszó magyarok, és a kupa selejtezőjében, Pescarában már bizonyító egriek véleményét. Fontos, hogy olyan mentalitással játsszunk majd, ahogy a negyeddöntő visszavágóján tettük."

Ami a többi magyar érdekeltségű csapatot illeti, a Jugban játszó dr. Molnár Tamás két góllal jártult hozzá a dubrovniki továbbjutáshoz, Biros Péter viszont hiába lőtt hármat Rijekában a Vasas leendő ellenfelének, a Pescarának. Óriásit játszott a Canottieri színeiben Kiss Gergő (négy gól) és Binder Szabolcs (két gól), ám a nápolyiaknak, bár volt rá esélyük, nem jött össze a szuperbravúr, azaz továbbjutás a hazai vereség után.

Negyeddöntő. Vasas-Plaket-UVMK-Bau System Eger 8-4 (tj: Vasas, 15-10). Kotor (jugoszláv)-Jug Dubrovnik (horvát) 7-6 (tj: Jug, 17-13). Primorje Rijeka (horvát)-Conad Pescara (olasz) 7-7 (tj: Pescara, 14-12) Adecco Barceloneta (spanyol)-Lewer Canottieri Napoli (olasz) 7-8 (tj: Barceloneta, 16-15)

Elődöntő: Pescara-Vasas, Barceloneta-Jug

(amler), Nemzeti Sport 2000. február 14.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK