FONTOS


 

Bajnokok Ligája, Kék-csoport, 3. forduló, Split
Kémkedés és kétkedés


Bár a házigazdák csak ezen a jogon résztvevői a BL-nek, manapság legfeljebb a második-harmadik számú horvát csapatnak számítanak - ezzel együtt négy horvát válogatottal (Skolnekovics, Djogas, Baracs, Burburan), továbbá két klasszis szlovák centerrel (Polacikkal és Naggyal) erősebbnek tűnnek a BVSC-Brendonnál.

Ráadásul bajnokunk játéka inkább egy bágyadt őszi napra emlékeztetett az utóbbi időben: unalmas falevélzörgés, kilátástalan kopárság, halkuló madárfütty. "Úgy érzem, mentálisan fáradt el a csapat - vélekedett a mester, Gerendás György. - Régebben a negyedik negyedben rendszeresen a mi akaratunk érvényesült, mostanság viszont éppen akkor esünk vissza a leglátványosabban." De még milyen látványosan... Szerdán a jugoszláv bajnok Becsejjel játszottak a mieink edzőmeccset, és a harmadik negyed közepén 8-4-re vezettek. Végül kikaptak 11-9-re. Tíz perc alatt 1-7. Miután kellőképp kiszörnyülködte magát, Gerendás úgy döntött, jelentősen lazít az istrángon. Hogy ez visszaköszön-e vasárnap délután, majd kiderül.

Péntek este, miközben a Mladost Zagreb pólósaival gyakorolta az emberelőny-emberhátrányt, azért felszabadultnak tűnt a társaság. Az edzőpartnerhez képest mindenképpen. Némelyik pillanatban komolyan tartani kellett attól, hogy áremütés éri a vízben tartózkodókat, olyan magasfeszültség uralkodott a volgográdi BL-meccsre készülő házigazdáknál. Amikor Dubravko Simenc és Ozren Bonasics torkaszakadtából üvöltött egymással egy helyezkedési probléma kapcsán (aki esetleg nem tudná: utóbbi a csapat nem csak méretei okán tekintélyes trénere), még a fővárosban egy estére megálló vasutasok sem érezték túl kellemesen magukat...

Az mellesleg szombat reggel kiderült, hogy Zágráb-Split viszonylatban szintén nem túl rózsás a helyzet, elvégre Bonasics megüzente Gerendásnak, mire figyeljen a Splitska Banka ellen, merthogy egy bizonyos figuránál a tengermellékiek ilyen és ilyen védekezési formációt szoktak alkalmazni. Így a BVSC edzője erről is elmélkedhetett a délelőtti utazás során, miközben két akcióvígjáték között egy kémfilm is bekerült a busz fedélzeti videójába. Ezen speciel nem James Bond, hanem a spliti nagyágyúk lövöldöztek - a 007-es ügynökhöz hasonló hatékonysággal. A franciáktól szerzett kazettán a Matutinovics-legénység nizzai diadalmenete (14-9) volt látható, továbbá néhány taktikai elem elleshető, azaz az információk mennyiségében és minőségében felvesszük a versenyt a Bondot alkalmazó brit titkosszolgálattal.

Aztán hogy vízilabdára is érvényes-e bizonyos Bonaparte Napóleon mondása, hogy "a legzseniálisabb haditervnél is többet ér egy pillantás az ellenfél kártyáiba", majd vasárnap elválik. Az azonban biztos: hiába árultak el mások sok mindent jelenlegi ellenfelünkről, a csata megnyeréséhez elsősorban a mi katonáink remeklése szükségeltetik.

Csurka Gergely, Nemzeti Sport 2000. február 27.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK