FONTOS


 

Tartalmasan telt a válogatott két napja
És megvan a pacal is


A kétnapos összetartás sok mindenre jó. Dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány felmérheti a ritkán látott légiósok edzettségi állapotát. Aztán a kerettagok emlékezőtehetségét, milyen gyorsan tudják felidézni a védekezési és támadási formációkat. Továbbá megvásároltathatja a magyar síválogatott közelgő ausztriai túrájához szükséges hat kiló pacalt.

Bár a magyar pólógárda margitszigeti edzőtábora és a léces alakulat tápláléka között látszólag nehéz logikai összefüggést találni, a mester adekvát magyarázatot adott: "Régi barátság fűz hozzájuk, egy-egy ilyen túra előtt én vagyok a hadtápfőnök. Igaz, most végre van dolgom a medence mellett, ezért kértem meg Fecsót, hogy intézze el a pacalt."

Fecsó, az edzésekre rendre lelátogató juniorkapitány, Kemény Ferenc természetesen teljesítette a megbízást, azaz fia tehermentesítése tökéletesen sikerült. Legalábbis a hentesnél.

Az ifjabbik Kemény a parton láthatóan elemében volt hétfőn és kedden, elvégre a két center, a horvát kenyéradóikkal hétközi meccsre készülő dr. Molnár Tamás és Varga Zsolt kivételével mindenki ott tempózott a medencében. Hazaröpültek az "olaszok", köztük Benedek Tibor is. Ahhoz képest, hogy balkezesünk augusztus óta nem játszott tétmeccset, nem lógott ki a sorból -- miképp mások sem.

"Örülök, hogy a srácok megfelelő edzettségi állapotban vannak, jól bírják a terhelést, a játékuk is biztató -- összegzett a kapitány. -- Még a két és fél évet kihagyó Varga Tamásra sem lehet panasz, ha továbbra is rendesen dolgozik, nyárra teljesen utolérheti a többieket. Egyedül Biros Petin látszik, hogy gondjai vannak, akárcsak tavaly itthon, most Rijekában sem kapja rendesen a pénzét, ez az őrlődés nem tesz jót neki, kissé szétszórtan játszik."

Keménynek igazi fejtörést az okoz, hogy júniusig már aligha gyűjtheti össze így csapatát. "Megpróbálok még legalább egy kétnapos tábort megszervezni, de nem lesz könnyű, túl zsúfolt a program. Holott szükség volna rá, hiszen a fiúk kifejezetten élvezik az együttlétet. Nekem pedig muszáj felmérnem, kik azok, akiket meghívhatok a tizenhetes keretbe. Ez nagy felelősség, az olimpiai felkészülés során ugyanis már nemigen lehet cserélgetni. A válogatottban sok minden más, mint a klubjaikban, egy hétvégi meccsen adott esetben más a szerepkörük, és én is más szemszögből figyelem a játékukat."

A kapitány jobb híján azt tervezi, hogy az itthoniaknak egynapos teszteket szervez, a légiósokat pedig egy hosszabb utazás során méri fel. Tekintettel néhány távolabbi helyszínre -- Firenze, Róma, Nápoly, Dubrovnik -- gyaníthatóan nem ártana, ha akkor is vásárolna az útra néhány kiló pacalt.

(csurka g.), Nemzeti Sport 2000. március 1.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK