FONTOS


 

Wiesner szakosztályvezető--Németh játékvezető: 1--1
Szitkok és fegyelmik


Dolgos hétköznapok elé néz dr. Bérczes Róbert, a vízilabda-szövetség fegyelmi bizottságának elnöke. A hétvégi BVSC-Brendon--FTC-Thomas Jeans Magyar Kupa-elődöntő ugyanis jóformán több matériával látta el, mint ahány akta egy hét alatt "termelődik" ügyvédi irodájában.

Mint kiderült, nem csupán a vízben és parton maradandót alkotó Hesz Máté ügyét kell megtárgyalnia, de az első mérkőzés után egymásnak eső Wiesner Tamásét és Németh Attiláét is. Ezer szerencse, hogy a Fradi szakosztályvezetője és a mérkőzés játékvezetője csupán szópárbajt vívott egymással, elvégre tettlegesség esetén két profi nehézsúlyú ugyancsak vérbő összecsapásában gyönyörködhettek volna a szerencsések (mellesleg játékoskorukban sem mentek a szomszédba egy-két parádés pofonért).

Summa summarum, az elhangzottak elegendőek voltak ahhoz, hogy ellenük is fegyelmi eljárás induljon. Attól ugyanakkor eltekintenénk, hogy bármit is idézzünk a párbeszédből, elvégre az legfeljebb egy korhatáros filmben szerepelhetne -- talán.

Szintén a víkenden történtekhez, a játékvezetéshez, de a második mérkőzéshez tartozik az a hír, amely szerint néhány illetékesben megütközést keltett a játékvezetők osztályzata. A pólósok internetes oldalán közzétett ellenőri jelentés szerint a bírók egyaránt 9-est kaptak, azaz minősítésük a "nagyon jó" kategóriájába esik -- annak ellenére, hogy Heszt csupán a harmadik jól látható ütés után küldték ki. Ha az első után léptek volna a meccs nagy részében tényleg remekül fújó ítészek, most -- meglehet -- senki sem beszélne a Hesz--Gerendás afférról, továbbá Dala Tamás épen és egészségesen edzhetne a BVSC-vel.

Ehelyett a balkezes csupán pénteken mehet vízbe -- miután kiszedték arcából a varratokat --, azaz, kimarad a különleges taktikai formációk begyakorlásából. Mi tagadás, ideálisabb körülmények közepette is készülhetnének a vasutasok a pireuszi, sorsdöntő Bajnokok Ligája-meccs előtt...

(csurka g.), Nemzeti Sport 2000. március 8.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK