FONTOS


 

Női BEK, nyolcas döntő, Athén
Pont: jó!


SZKIF Moszkva (orosz)-Hungerit Carnex Szentesi VK : 8-8 (3-2, 3-3, 1-2, 1-1)

B-csoport, 2. forduló

Athén, 300 néző. V: Tulga (török), Stampalija (horvát)

MOSZKVA: Ritova - ANYIKIJEVA 2, Kuzina 1, Tokun 1, Tolkunova, Vasziljeva 1, KUTUZOVA 2. Cs: Borcseva 1. Edző: Szergej Frolov.

SZENTES: SÓS - TÓTH G. 2, SIPOS 2, Dancsa, VALKAY Á. 3, Drávucz, KISTELEKI 1. Cs: Tóth A., Győri. Edző: dr. Tóth Gyula

Gól - emberelőnyből: 10/1, ill. 9/3
Négyméteresből: 0, ill. 1/1

A-csoport: Uralocska (orosz)-Hohenlinburger (német) 21-6. A többi mérkőzés lapzártánk után ért véget.

- Telefonjelentésünk -

Az első orosz előny még kimaradt, a másodikat azonban Kutuzova már kihasználta. Sipos után sajnos Valkay sem találta el a kaput, Kuzina viszont a negyedik percben már 2-0-ra módosította az eredményt. Ám ez az állapot sem volt tartós, hiszen Kisteleki kapáslövése és Valkay előnygólja - közte két remek Sós-védéssel - az egyenlítést jelentette. Kár, hogy Sipos hiába fogta Tokun nyakát, az orosz beforgatta és bődületes erővel kilőtte a bal felső sarkot (3-2). Ettől függetlenül a második hét perc elején a kettőt is vállaló Tóth Gabi, valamint Sipos jóvoltából vezettünk is, ám a félidőben ismét az oroszok álltak jobban (6-5). Lehetett volna 6-6 is, de ugye csak az a négyméteres, amit a játékvezetői annak ítél...

A fordulás után továbbra is óriási bunyó folyt a medencében, s ebben a negyedben négy perc kellett az oroszoknak, hogy feltörjék a szentesiek betonvédelmét. Sós parádézott, Sipos kettős előnyből szépített, Kisteleki pazar ejtésével pedig ismét egálra álltunk (7-7)! Sőt, megannyi kihagyott helyzet és előny után Valkay a végre-valahára megítélt büntetőből ismét a mieinket juttatta előnyhöz az utolsó rész közepén. Mérhetetlenül lassan teltek a másodpercek, de sajnos a hátralévő három és fél percbe belefért Anyikijeva egyenlítése. Bár ha Valkay az utolsó támadásból nem a kapufát találja el... Mindegy, a döntetlen így is óriási eredmény az oroszok ellen - ráadásul a legteljesebb mértékben megérdemelt!

Dr. Tóth Gyula: - A címvédő elleni döntetlen azt jelenti, elég egy pont a hollandok ellen. Azt pedig kötelező begyűjteni!

(révész), Nemzeti Sport 2000. március 10.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK