FONTOS


 

Spanyolország után szentesi torna
Tovább készül a női válogatott


Gőzerővel készülnek. Az olimpiára szeretnének utazni. Nem nézelődni, játszani akarnak Sydneyben. A palermói selejtezőn (április 22--30.) derül majd ki, elérik-e a céljukat.

Addig pedig? Felkészülési tornák és edzések egymás hegyén-hátán. A magyar női pólóválogatott programja igencsak egysíkúnak hat, de a nagy célért dr. Tóth Gyula szövetségi kapitány és a lányok hajlandóak mindent megtenni. A hétvégén például Spanyolországban túráztak, ahol a kiadós tréningek mellett egy négyes torna keretében összemérték erejüket a házigazdák, az ausztrálok és a görögök legjobbjaival. A mérleg: két győzelem (görög, spanyol), egy vereség (ausztrál), és két különdíj, a gólkirányi cím (Sieber Mercédesz), valamint a legjobb kapusnak járó titulus (Sós Ildikó).

-- Az volt a lényeg, hogy erős edzéseken vegyenek részt a játékosok, a három meccs most még egyfajta ráadásnak tekinthető. Többször mondtam, az eredmény egyelőre másodlagos, az egységes taktikai és fizikai felkészítésen van a hangsúly. A hangulat kitűnő a csapatban, miközben egyre több szó esik az olimpiai selejtezőről -- adott rövid helyzetjelentést Tóth doktor.

A kapitány külön kiemelte Stieber és Sós produkcióját. Mint mondta, mindketten felszabadultan, kitűnően tették a dolgukat, nyoma sem volt rajtuk az utóbbi időben jellemző önbizalomhiánynak, ami biztató a jövőre nézve. Remélhetőleg a betegek is mihamarabb százszázalékos állapotba kerülnek, Drávucz, Sipos, Tóth Gabriella és a Barcelonában fogát fájlaló Szremkó is teljes értékű harcos lesz.

Az együttesre a héten újabb torna vár, az ötkarikás kvalifikációs esemény mellett talán a legfontosabb. Csütörtöktől vasárnapig ugyanis Szentesre költözik a női vízilabda krémje, a Hungerit-Carnex-kupán az olasz, a görög, a kazah, a német és az ausztrál nemzeti csapat ellen mérkőznek a mieink. Addig is kegyetlen tréningeket teszteli (nem csak saját) lányait Tóth, mert megállásról szó sem lehet.

(amler), Nemzeti Sport 2000. március 28.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK